hur man använder en domkraft sax bil säkert

hur man använder en domkraft sax bil säkert

Köra på en punktering är en dålig idé, det kommer att skada däcket kanske går att reparera och kan skada hjulet och andra delar. I händelse av att bilen har punktering, kan du behöva använda frihjulslyften som följde med bilen för att lyfta upp bilen så att du kan ändra hjulet. Scissor uttagen kan vara farliga om de inte används på rätt sätt. Du kan göra att du använder ditt frihjulslyften säkert genom att ta några försiktighetsåtgärder

Du behöver:.
Frihjulslyften
. Jack handtag.
Block.
Pallbockar.


1.
Kör din bil på en plan, jämn och hård yta. Konkreta parkering kuddar är perfekta för att byta däck. Om du försöker använda din frihjulslyften på en mjuk eller ojämn yta, t. ex. smuts eller grus, kan domkraften sjunker eller luta och sätta dig i fara.
2.
Ställa bilen i park och dra åt parkeringsbromsen. Placera block framför och bakom däcken som inte kommer att lyftas från marken.
3.
Hitta en robust plats på undersidan av bilen som du kan använda för jack upp bilen utan att orsaka skada. De flesta bilar har speciella jack punkter som finns beskrivna i instruktionsboken, men om du inte kan hitta någon av dessa, bör du placera domkraften under ramen på bilen.
4.
Place den frihjulslyften under bilen. Fäst uttaget handtaget till domkraften och börja vrida handtaget tills domkraften lyfter bilen från marken till önskad höjd. Placera pallbockar under bilen för att ge extra stöd och byta ut dina däck.
5.
Bort pallbockar under bilen, sedan försiktigt vända jack handtaget till lägre frihjulslyften. Försök aldrig att köra bil utanför frihjulslyften eller knacka bilen utanför frihjulslyften istället för att sänka den.

Tips och varningar


 • Låt aldrig någon del av ditt kropp att gå under bilen. Om det faller av domkraften, kunde du krossas. Bilar göra periodvis faller av domkrafter och kan orsaka allvarlig skada eller död. Felaktig eller används felaktigt uttagen kan också orsaka skada, dödsfall eller skador på ditt fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man rada upp kolvringar
  säkringsboxen plats i en Ford kontur v6
  Var är filter luften i kabinen som ligger i en Pontiac?
  hur man kan blanda syntetiska och vanlig olja
  hur man kan räkna utväxling på däckstorlek
  hur man läser utväxling på bilar
  hur man byter stötdämpare bak på min Cadillac
  hur man installerar 1984 camaro strålkastare
  hur du kan få vatten i en 1988 Nissan Sentra radiator
  Chrysler Town & Country van reservdäcket avlägsnande