problem med hydraulisk styrning

problem med hydraulisk styrning

Många entreprenadmaskin tillverkare installerar full hydrauliska (eller hydrostatiska) styrsystem som använder en hydraulisk pump ansluten till ratten för att styra en uppsättning baggar (cylindrar) ytterligare kopplade till hjulen. Även dessa mycket kraftfulla och effektiva konfigurationer kan du enkelt styra en truck med väldigt stora däck, gör de kommer med sin beskärda del av nackdelarna.

laglighet

Tvärtemot vad många tror, det finns ingen federal eller statlig lag som förbjuder full hydrauliska styrsystem, Caterpillar Diesel regelbundet installerar dem på väg pågående entreprenadmaskiner som bulldozrar och traktorer. Men kontrollera dina lokala lagar, stad och län jurisdiktioner kan göra nästan vad som helst olagligt om den lokala valkretsen eller styrande organ röster den i.

Redundans

Ett problem är förknippade med hydrostatiska system är en brist på redundans. Detta är inte så mycket problem med hydrostatik kör, om en linje eller sigill läcker, eller om en pump eller ventil låter sedan ett eller flera hjul helt enkelt vägrar att vända. Dock kommer samma fel på en hel hydrostatiska system resultera i en förlust av kontrollen över fordonet och sannolikt krasch. Men, kan man säga samma sak om hydrauliska bromsar. Allt handlar om hur mycket du litar på systemet.

Valve skärsmån

En hydrostatisk styrning systemet bygger på en fullständig tätning att fungera. Om din styrning pumpens tätningar slits, eller om du installerar en inte avsedd för denna typ av användning, sedan lite vätska kan arbeta sig genom pumpen utan att bidra till rullningshjulet. Medan en 0,10 av en procent av läckage kanske inte verkar mycket, tiden det lätt kan resultera i en ratt 180 grader i otakt från där den borde vara.

Brist på feedback

Den hydrostatiska systemets stora styrka är också dess akilleshäl, när dynamisk återkoppling är berörda. Prestanda körning kräver ständig feedback till föraren i fråga om att väggrepp. En ratt som plötsligt går från mycket tunga att mycket ljus indikerar att en eller båda av fordonets styrning däck har förlorat dragkraft, men hela vattenkraft systemet gör styrningen så lätt att feedback är praktiskt taget obefintlig. Detta kanske inte är ett problem när krypande över klippor vid två miles per timme, men kan göra din bil riktigt farliga vid högre hastigheter.

Vatten i systemet

Hydraulolja är extremt hydroskopiskt vilket betyder att det lätt absorberar fukt från luften. Att fukt blandas med vätska, men inte löses upp helt i den, vattnet stannar svävande i mikroskopiska bubblor. När fordonet har vilat flera timmar de tyngre vattnet bubblar sjunka till den lägsta punkten i systemet, vanligtvis styr RAM. Detta kan vara ett allvarligt problem om du bor någonstans som någonsin går under 32 grader Fahrenheit-inklusive Central Florida. Ice kommer inte bara att immobilisera styrningen RAM, kan det bli även i gummitätningar och skada dem som det expanderar. Flytande vatten kommer också att koka mycket tidigare än hydraulisk vätska under extrema användning som orsakar en rad andra problem. Installera ett avlopp i den lägsta delen av systemet och regelbundet eliminera vatten hjälper, men inte ens detta kan helt eliminera problemet.


Relaterade artiklar


hur man ladda upp ett Schumacher 1p-125C skjuts
hur du ändrar strålkastare på 1999 Buick LeSabre
hur man korrekt lufttryck i däcken
Så för att lindra trycket bränslesystemet i en 2005 utforskare
hur man byter förarsidan spegel på en 2001 Toyota Sienna
Hur installerar jag Napa tru stoppa främre bromsbelägg?
Chevy Cobalt problem med styrningen
1992 Chevrolet Silverado spegel monteringsanvisningar
Var är filter luften i kabinen som ligger i en Pontiac?
Hur man testar en pump GM bränsle relä