hur man byter en serpentin bälte på en 2000 Pontiac Sunfire

hur man byter en serpentin bälte på en 2000 Pontiac Sunfire

De flesta moderna bilar, inklusive Pontiac Sunfire, använd serpentin bälten att köra motorn tillbehör. Serpentine bälten är enskilda enheter som sparar motorutrymme och håller längre än enskilda kilremmar. Kontroll av bälten för tecken på slitage och ersätter dem i rimlig tid är viktigt, eftersom en trasig bälte kan lämna dig strandsatta på sidan av vägen. Ändra Sunfire's Serpentine belt tar bara några minuter med en remspännare verktyg

Du behöver:.
Serpentine bälte
. Remspännaren verktyg.


1.
Öppna huven och koppla den negativa terminalen kabeln från batteriet. Leta reda på routing diagrammet för Serpentine belt. Om dirigering diagrammet är inte tillgänglig i motorrummet, se bruksanvisningen för korrekt information om trafikreglering.
2.
Leta remmen spännaren under generatorn. Fäst verktyget remspännaren till bulten i centrum på trumman och tryck nedåt för att frigöra spänningar från bältet. Skjut remmen bort trumman och släpp spännaren verktyget. Ta bort Serpentine belt från de återstående remskivor.
3.
Jämför nya Serpentine belt till det gamla. Den gamla remmen kan vara något längre än den nya remmen på grund av stretching som orsakas av långvarig användning. Route de nya serpentin bälte runt hela skivorna förutom band spännaren.
4.
Rotera bältet spännaren och skjut remmen på remskivan. Släpp långsamt remskivan tills den sitter ordentligt på plats. Ta bort spännaren verktyget och kontrollera att bältet för korrekt justering. Sätt tillbaka negativa pol kabel till batteriet och starta motorn. Inspektera bälte och kontrollera om tecken på dålig passform.

Tips och varningar


 • Koppla alltid bort minuspolen kabeln innan du arbetar på en motor komponent. Detta kommer att minska risken för chock och allvarlig skada.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett däck för chevy Tahoe
  hur du tar bort strålkastarna från ett 2007 Hyundai
  hur du justerar strålkastarna på en 1999 ford escort
  hur man byter kuddar skivbroms på en 2000 chevy Tahoe
  hur klyftan tändstift och poäng
  Felsökning luftkonditioneringen på en ’93 Honda Civic
  Vad händer om vatten kommer in i bensintanken?
  skivbroms avlägsnande
  hur man installerar en termostat på en 1988 Jeep Comanche
  hur du tar bort vinylen grafik från en back bil fönster