hur man byter O2-sensorer på en 2001 Ford Expedition

hur man byter O2-sensorer på en 2001 Ford Expedition

En syre (O2) känner av förhållandet mellan syre och bensin brände under förbränningsprocessen av ett fordon. För lite syre, känd som en rik blandning skapar överblivna bränsle efter förbränningen, vilket i sin tur skapar föroreningar. För mycket syre, känd som en mager blandning skapar kväveoxider föroreningar och kan skada din 2001 Ford Expedition. Expeditionens dator läser uppgifter från O2 sensor och justerar mängden bränsle som skickas till motorn. Byta en felaktig eller trasig O2 sensor håller din Expedition körs mer effektivt.

Du behöver:
Wrench
. Jack.
Pallbockar.
O2 sensor uttag.


1.
Park på en plan yta, kör därefter Expedition en till två minuter att värma upp den. Stäng av motorn och sedan koppla bort kabeln från den negativa polen på batteriet med skiftnyckel. Om din Expedition är utrustad med en luftfjädring, stäng av den genom att bläddra i kontakt i passagerarsidan kick-plattan "Off" läge.
2.
Höj Expedition med en domkraft, sedan sänka till domkraften placeras under skårorna på båda sidorna av ramen, nära den främre däck.
3.
Leta O2-sensorer, som sitter på avgasröret rakt framför och direkt bakom katalysatorn. De flesta modeller har fyra sensorer, två på varje sida. . Demontering och montering är densamma för alla sensorer
4
Koppla bort O2 sensor elektriska kontakten från motorn ledningsnätet genom att dra isär, sedan försiktigt skruva bort O2-sensorn moturs från grenröret med hjälp av en O2 sensor uttag. Använd inte för mycket kraft eftersom det kan skada gängorna.
5.
Skruva den nya O2 sensorn i grenröret ordentligt med O2 sensor uttaget och anslut sedan selen motorns kablar till den elektriska kontakten på givaren.
6.
Höj Expedition med något domkraften, ta bort stöden till domkraften, sedan sänka bilen till marken. Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet, och vänd luftfjädringen växla till läge "på", om sådan finns.

Tips och varningar


 • Sensor fel kan uppstå om den elektriska anslutningen är skadad eller tas bort.
 • Förvara alla smuts, fett eller andra föroreningar borta från den elektriska kontakten och luftningsgaller slutet av O2 sensorn.
 • Använd inte lösningsmedel på O2 sensorn.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter oljefilter på en 1994 Lexus 300 es
  Parlamentet påminner om 2004 chevy banbrytare
  NiCad vs blybatteri konstruktion
  ättling olja krav
  hur du tar bort hjulbultarna
  hur man programmerar en Ford F-250 nyckel
  hur man byter batterier i en VW nyckel
  hur man justerar strålkastarna på en 1995 Honda
  startnyckeln slås inte på en 2003 Cadillac
  ersätter talaren säkringen i en Volvo S60