hur du skyddar strålkastare från stenar

hur du skyddar strålkastare från stenar

Om du vill skydda din strålkastare från stenar och annat skräp från vägen, finns en skyddsfilm ett hållbart alternativ, eftersom om de tillämpas korrekt, bör det inte påverka glans av din strålkastare. Skyddsfilm varierar i tjocklek, men i allmänhet kan tjockare filmer vara svårt att installera och inte nödvändigtvis ger mer skydd för din strålkastare. Köp en film kit speciellt framtagen för just din fordonets märke och modell, som strålkastare finns i många former och storlekar och en noggrann passform är viktigt.

Du behöver:
Skyddsfilm kit
. Ren, luddfri och trasor.
Fönsterputsmedel.
Sprayflaska med isopropylalkohol.
Värmepistol eller hårtork.
Vass kniv.


1.
Rengör strålkastare med fönsterputs att ta bort smuts och skräp.
2.
Spray strålkastare med isopropylalkohol att avlägsna alla spår av fönsterputs. Använd luddfria trasor för att torka bort alkohol och se till att det inte finns något damm eller ludd kvar på strålkastarna.
3.
Hetta upp skyddande film med värmepistol eller hårtork. Applicera värme bara för att den självhäftande sidan, som kommer att täckas med stöd papper. Håll skyddspapperet på filmen medan uppvärmning.
4.
Spraya strålkastare igen med isopropylalkohol. Ta bort skyddspapperet från den skyddande filmen och spraya den självhäftande sidan av filmen med alkohol. Både strålkastare och filmen ska vara drypande våt.
5.
Placera filmen på strålkastare, försiktigt lining upp den.
6.

Jämn filmen över strålkastare med plast applikator från filmen satsen. Om det inte var en applikator i satsen, använder ett kreditkort. Börja från ena hörnet av strålkastare och tryck ned försiktigt men bestämt på filmen. Arbeta dig över strålkastarna att få något överskott alkohol eller luft ut från under filmen.
7.
Använd värmepistol eller hårtork över filmen för några minuter för att avdunsta någon kvarvarande alkohol, till och mjuka upp filmen att lägga jämn och plan över strålkastare.
8.
Klipp bort överflödigt film hänger över kanterna av strålkastare med en skarp kniv eller blad .

tips och varningar


 • Oroa dig inte om du inte kan få alla de alkohol av, eller om det är lite av dimma på filmen. Alkoholen ska avdunsta inom en dag eller två.
 • Om du inte har en värmepistol eller hårtork hands, se till att du tillämpar den skyddande film på en varm dag. Om det är för kallt, kommer filmen fäster inte ordentligt till strålkastare.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bromsbelägg på en 1999 Jeep Cherokee
  hur du tar bort den bakre vindrutetorkare på en Suzuki SX4
  hur du tar bort en krockkudde från ett fordon
  hur reparera en bil däck
  hur man byter en serpentin bälte i en madza 6
  hur man byter en BMW Z4 däck
  hur man byter ett reservhjul
  hur till återvinna läder bilsäten
  hur man installerar en tredje rad plats i en suv
  hur du justerar strålkastarna på en 1998 ford escort