hur du kan få köldmedium i en 1998 ar-10 chevy truck

hur du kan få köldmedium i en 1998 ar-10 chevy truck

En lastbil kyl-systemet bygger på en korrekt mängd köldmedium för att hålla processen fungerar och 1998 Chevy S-10 är inte annorlunda. Utan tillräckligt med köldmedium, kommer kompressorn inte att kunna producera tillräckligt högt systemtryck att på ett adekvat flytta köldmediet genom systemet med slutmålet att ta bort värme. Om luftkonditioneringen på en lastbil inte blåser kall tillräckligt med luft, kan problemet bero på en låg nivå av köldmedium. I detta fall måste truckens kylsystemet att debiteras.

Du behöver:
Kan R-134A köldmedium
. A /C laddning montering (standard eller smart).

Laddning Freon


1.
Leta i underkant AC ventil. Detta kommer att vara på främre delen av lastbilen precis vid kylaren. Det är oftast en blå keps. För att säkerställa att den är i underkant ventilen, känner temperaturen. Underkant Ventilen skall kallare än i överkant ventilen antar att lastbilen har varit igång. Ett annat sätt att testa det är att koppla in A /C adapter. Adaptern passar endast i underkant ventilen
2.
Kontrollera batteriet i din smarta adapter och säkerställa att det fungerar korrekt. Anslut enheten på ventilen och starta din lastbil. Adaptern kommer att diagnostisera trycket i ditt system. Om den är låg, så det behöver laddas. Om trycket är högt, kommer en behörig måste ta bort köldmedium.
3.
Skaka din burk R-134a köldmedium kraftfullt för att säkerställa att den är homogen. Anslut kan till A /C montering och vända den upp och ner för att se till köldmediet flödar ut.
4.
Kontrollera bilens ventilerna för att se om luftkonditioneringen blåser kallt när kan är tom. Om det inte är, har det smarta kortet diagnostisera systemet igen. Om du inte har en smart adapter, helt enkelt ladda systemet med en flaska av köldmedium.

Tips och varningar


 • medan du kör lastbil och A /C , se till att ha fönstren öppna. Om fönstren är stängda temperaturen i lastbilen kunde nå sin börvärdet och kompressorn att stängas av.
 • Ladda din lastbil inte kan lösa ditt problem. Om det finns en läcka, då läckan måste åtgärdas innan problemet kan lösas permanent. Om kompressorn eller annan utrustning är trasig, så laddar din freon kommer inte vara svaret.
 • Tänk på att 1998 Chevy S-10 tar R-134A kylmedel.
 • Over-trycksättning är precis lika dålig som lågt tryck i ditt system. Du kan köpa en "smart" A /C adapter som kommer att berätta när du har nått rätt kostnad. Annars är ni gissar rätt mängd köldmedium. Tänk, för att ta bort köldmedium från en lastbil måste du ha tillstånd av EPA.


 • Relaterade artiklar


  Volvo S40 strålkastare anvisningarna för byte
  yaris specifikationer
  auto färgborttagning
  hur man ändrar & spola transmissionsolja
  hur man programmerar en transponder nyckel för en Nissan Xterra
  wrangler sufflett avlägsnande
  strålkastare monteringsanvisning
  När måste en ny MOT bil behöver?
  hur du låser upp liftgate på en 2000 Jeep Grand Cherokee
  typer av kylvätska för bilar