hur reparera ett slag bildäck

hur reparera ett slag bildäck

Däck är en av de mest utsatta delarna av en bil, benägen för skador från vägkanten kull. Reparera däck punktering kan du förlänga livslängden på däcken och livet i bilen
1.
Ta bort den skadade däcket från bilen med domkraft och ta bort bultarna. Kontrollera att bilen inte är på en sluttning och är ordentligt förhöjd. Var försiktig med däcket temperaturen från bromsarna, motorvärme eller körning.
2.
Inspektera däcket för naglar, glas eller andra orsaker till skada. Efter en okulärbesiktning, gör en touch kontroll genom att köra handen försiktigt över ytan av däcket för ytterligare punktering.Om inga skador hittas efter dessa inspektioner, pump däcket med luft, och gör en audio söka punkteringar. Alternativt placera däcket i vatten och leta efter bubblor fly från det skadade området. Om en stor mängd vatten är inte tillgänglig, använd en tvål rengöringsmedel.
3.
Rengör området runt punktering varumärket, med hjälp av däcket kit skrapande verktyg, däck rengöringsmaterial eller en ren trasa. Detta rengöring är att säkerställa maximal kontaktyta vid tillämpningen ett däck lim för däcket patch. Se till att området runt punkteringar är rena och torra innan däcket limmet.
4.
Placera en lapp tätning på luftslangen åsidosättande av den skadade delen av däcket med lim /självhäftande. Utöva påtryckning, enligt anvisningar på förpackningen. Vänta på den utsedda härdningstiden före test tätningen integritet.
5.
Sätt ett däck kontakten i strid med trampa. Tänk på mops som en pil, vilket är att gå in i punktering, men svårt att ta bort. När majoriteten av kontakten sitter, dra verktyget däcket kontakten rakt ut.
6.
Pumpa däcket med luft, och kontrollera om däcket trycket upprätthålls. Jämna ut eventuella skillnader yta runt den skadade delen. Placera däcket tillbaka på fordonet, och sänk försiktigt ned den.

Tips och varningar


 • Efter ett däck är skadat och repareras, överväga att ha däcket ersättas, eftersom den skadade delen kommer att ha mindre integritet än innan skadan.
 • Kör långsamt efter reparation ett däck. Denna försiktighet kommer att begränsa stress reparation, och ger en chans att utvärdera effektiviteten av reparationen.


 • Relaterade artiklar


  kort block vs långa block bilmotor
  hur man byter en stuga luftfilter i en 2006 Honda Odyssey
  Hur installerar jag fjärrstyrning på en 96 chevy Tahoe?
  Skillnaderna mellan obd1 & OBD2
  hur man rengör förkromad plast på din bil
  min 2000 honda startar inte
  hur man byter stötdämpare bak på min Cadillac
  hur reparera en gnissla i en serpentin bälte
  hur man rengör corvette hjul
  hur man återställer TPMS på en Ford