hur man håller korrekt lufttryck i däcken

hur man håller korrekt lufttryck i däcken

Däck är en viktig del av din bil som kräver regelbundet underhåll. Hålla dina däck i bra form krävs inte mycket arbete, men det kan spara pengar, tid och stress. Din däckens skick kan påverka gas körsträcka och huruvida du få ut av din uppfart. Alltid köpa nya däck efter den rekommenderade körsträcka för att förhindra blowouts eller förlora kontrollen över bilen

Du behöver:.
Tryckmätare
. Rörtång.
Jack.
Luftkompressor.


1.
Bestäm hur många pounds per kvadrattum (psi) tryck dina däck behöver. På insidan av drivrutinen dörrpanelen eller i din instruktionsbok, hitta det PSI dina däck ska bo på. Vissa däck har även erforderlig psi tryckt på deras sidor.
2.
Kontrollera lufttrycket i däcken ofta att se till att däcken är ordentligt pumpade. Håll en tryckmätare i handskfacket så att du kan kontrollera däcktrycket var du än är.
3.
Pumpa dina däck med en luftkompressor till tillverkaren-rekommenderade trycket när de är låga. Kom ihåg att byta däcket mössor när du är klar blåsa dem.
4.
Rotera dina däck varje 5. 000 till 7. 000 miles. Flytta din bakdäck till framaxeln och framdäcken till bakaxeln. Detta gör din däcken slits jämnt och bo uppblåsta lättare.

Tips och varningar


 • Om dina däck kommer inte att hålla luft från en kompressor, de är förmodligen punkteras och måste repareras eller bytas ut.


 • Relaterade artiklar


  hur man roterar Buick däck-talet bil
  grundläggande strålkastare justeringar
  chevy 2008 impala färg färger
  hur man byter en Ford Focus kupéfilter
  hur du tar bort en bandspelare från en mini
  reparationer som behövs för min bil med 90.000 miles
  hur man byter ett däck på en GMC med en spärr
  min 2000 Pontiac Bonneville startar inte
  hur man stänger av tjänsten motorn snart ljus på en Ford pickup
  min 2000 honda startar inte