hur man byter transmissionsolja i en 1999 Toyota Camry

hur man byter transmissionsolja i en 1999 Toyota Camry

1999 års Toyota Camry kräver att transmissionsolja som skall kontrolleras ofta för att hålla rätt nivå. Med tiden börjar vätskan att bli smutsig och kan täppa till överföringen. Ändra vätskan helt var 30. 000 miles eller 2 år (det som inträffar först) för att hålla motorn i trim. Ändra transmissionsolja handlar om att ersätta vätska och filter. Detta regelbundet underhåll kräver bara några verktyg och ungefär en timmes tid

Du behöver:. .
Framuttag
3/8-tums hylsnyckel.
Pan.
Philips skruvmejsel.
Ny växellåda filter.
Tratt.
Transmissionsolja.


1.
Se till att bilen är i "Park" och som nödbromsen är engagerad. Lyft fronten på bilen med två uttag i syfte att nå under motorn lättare. Skjut under bilen och leta överföring dräneringstråget som ser ut som en stor metall låda omgiven av bultar. Placera en stor stekpanna under tråget.
2.
Ta bort avloppet bulten ligger bredvid oljefiltret med en 3/8-tums hylsnyckel. Vänta tills vätskan rinna ur sändningen. Detta bör ta ca 10 till 15 minuter att tömma helt.
3.
Ta bort alla bultarna från hela sändningen dräneringstråget utom en. Vänta tills transmissionsolja slutar droppa från sidorna av pannan. Lägg en hand på dräneringstråget att hålla den på plats och avlägsna de sista bulten. Tippa dräneringstråget sakta i stekpannan nedan tills samtliga återstående vätskan är borta. Tvätta i avloppet bulten och panorera med tvål och vatten för att avlägsna alla återstående vätska.
4.
Ta överföring filtret som ligger under dräneringstråget bort i steg 3. Använd en Philips skruvmejsel för att lossa de tre skruvarna som filter för att överföringen. Byt ut filtret med en ny. Sätt tillbaka kondenstråget och avlopp bult med hylsnyckel. Sänk bilen från uttagen.
5.
Öppna huven och leta reda på överföringen oljestickan som har en röd ring på toppen. Den sitter ovanför oljefiltret i motorn hålighet. Ta ut oljestickan och placera en tratt i röret. Häll i tre kannor av transmissionsolja och ersätta mätstickan. Stäng huven.


Relaterade artiklar


Hur tar jag bort främre rotorerna från 1990 4x4 Ford Bronco?
hur du tar bort en klarlack finish
vad som orsakar pipig bromsar på bilar?
hur man byter skor skyddsling broms
hur man byter en broms switch i en BMW
Classic Car kaross tips
hur du ändrar bränslefilter på en 2001 mazda pickup
hur man byter batteri på en BMW
hur du ställer fordonsindustrin lampor för nattrafik
hur till återvinna läder bilsäten