hur man byter en Kia Rio huvud ljus

hur man byter en Kia Rio huvud ljus

Byte av strålkastare i Kia Rio kommer att förbättra sikten på vägen i svagt ljus eller dåligt väder. Strålkastarna består av ett plasthölje och en 9003 halogenlampa som sitter i bakre delen av församlingen. Den 9. 003 lampa är mycket vanligt och finns från Biltema. Det är ofta säljs i par, så att du kan ändra både strålkastarna på en gång
1.
Öppna huven på din Rio och lokalisera den elektriska kontakten och glödlampan på baksidan av strålkastare församlingen. Dra den elektriska kontakten från baksidan av lampan och ta sedan bort gummit lampskyddet och ställ den åt sidan.
2.
Släpp hållaren tråd lampan genom att trycka på på slutet av den och skjuta upp det. När klippet är fram bakom kroken på strålkastare församling, gunga den från glödlampan.
3.
Dra glödlampan ur strålkastare och kassera den. Sätt i en ny halogenlampa i huvudet lätt montering, till att vara försiktig hantera det bara av metall bas. Den olja på dina händer kommer få glaset att försvaga och ljuset misslyckas om du hanterar glaset på lampan.
4.
Skjut hållaren tråd glödlampan över och fäst den i plats. Montera skyddet gummi glödlampa på baksidan av lampan, som omfattar den tråd som håller klippet och låta den elektriska terminalerna sticka ut genom mitten av locket.
5.
Skjut den elektriska kontakten till terminalerna på baksidan av lampan. Var noga med att trycka kontakten hela vägen in på terminalerna för att undvika problem med en dålig kontakt eller en intermittent anslutning.
6.
Upprepa processen på andra glödlampa om det behövs och sedan testa reparera genom att slå på strålkastarna strömbrytare i bilen. Cykla strålkastarna genom hel-och halvljuset att säkerställa att de fungerar.


Relaterade artiklar


MPG av kväve däck
hur du tar bort en bandspelare från en mini
hur man byter olja på en 1997 Chevrolet
hur du ändrar bromsljusen på en Audi TT
hur du ändrar tändstift på en sexcylindrig 2005 Dodge Magnum
tecknar en bil behöver bränsle filterbyte
hur man kan anpassa en sträckare generator bälte
hur man byter ett bränslefilter i en 1997 chevy k1500
hur man håller en bil sval på sommaren
toyota tundra servicekrav