hur man byter bränslefiltret på en Jeep Liberty

hur man byter bränslefiltret på en Jeep Liberty

Byta bilens bränslefilter regelbundet kan vara nyckeln till inte bara motorns prestanda, men även bränsle ekonomin. Jeep Liberty är inget undantag från denna regel. Att se att byta bränslefilter varje 60. 000 miles kommer att hindra föroreningar från att komma in i motorn och förorsakade skador eller möjligen motorhaveri. Byta bilens motor kan visa sig vara dyra och tidskrävande. Med denna enkla bränsle filterbyte, kan du spara tid och pengar

Du behöver:.
Bränslefilter
. 7/16-inch uttag och skiftnyckel.
Handduk.
Stjärnskruvmejsel.
Skiftnyckeln.


1.
Höj fordonets huva och leta reda på gruppcentralen. Använd skruvmejsel för att ta bort plastskyddet. Ta bort säkringen som styr bränslepumpen.
2.
Starta fordonet och låt motorn gå på tomgång. Jeep kommer att avstanna ut efter några sekunder. Då försvinner bränsleledning av överskjutande bränsle.
3.
Leta upp bränslefiltret panelen som sitter under den bakre delen av Jeep. Den ligger mellan bränsletanken och de bakre förarsidan däck.
4.
använda eluttaget och skiftnyckel för att ta bort de fyra bultarna som håller panelen på plats. Detta kommer att utsätta den bränslefiltret montera. Använda skiftnyckel för att ta bort de tre bränsleledningar anslutna till bränslefiltret.
5.
Med fingrarna för att lossa klämmorna som håller bränslefiltret på plats och ersätta det med ditt nya filter . Anslut klämman som håller fast det nya filtret. Anslut bränsleledningar och skruva fast med en skiftnyckel istället.
6.
Använda eluttaget och skiftnyckel bifoga bränslefilter panelen. Sätt tillbaka säkringen som styr bränslepumpen och plastlocket. Lägre bilens huva och starta motorn.

Tips och varningar


 • Använd handduk till bränslespill.


 • Relaterade artiklar


  hur tar bort en instrumentpanel på en Ford Expedition
  Namnen på karosskomponenter
  hur man byter bränsle filter på en Cheva pick-up
  hur man byter bakre bromsbelägg i en 2005 Chevrolet Trailblazer
  Jag kan inte få ut nyckeln tändningen i en grand prix
  hur du justerar strålkastarna på min Cadillac Seville
  verktyg i däck förändras
  vad är en EGR-flödet?
  hur du ändrar xenonljus på en 2001 Audi A4
  hur man gör en 12 volts batteriladdare