Hur felsöker jag värmaren i en 2005 chevy truck?

Hur felsöker jag värmaren i en 2005 chevy truck?

Felsöka värmen i din 2005 Chevy Truck innan vintern träffar med besked. Vanligtvis problem med värmesystemet är relativt enkla att diagnostisera, vare sig det ett problem med läckande kylvätska eller säkringarna. Det finns några grundläggande åtgärder för felsökning kan du köra igenom innan du tar Chevy lastbil i för en tjänst
1.
Ställ fläkt och värmare till den högsta inställningen med motorn igång för att säkerställa luft blåser över värmaren kärna. Om du inte hör fläkten tänds, kan en säkring ha gått, eller fläkten kan ha skadats.
2.
Kontrollera säkringsboxen (under förarsidan bindestreck) för någon säkringar som kan ha blåst. Läs instruktionen schematiska på insidan av säkringsdosan täckning för hur du hittar säkringen motsvarande till värmesystemet. Om den tunna metallband inuti glaset säkringen röret är trasig eller skadad, ersätt den med en annan av exakt samma strömstyrka.
3.
Känn mattan på passagerarsidan för väta . Om det är fuktigt, med en stark, söt lukt, kan detta tyda kylvätska läcker från värmaren kärna. Ha en kvalificerad mekaniker undersöka ytterligare för dig som värmaren kärnan kan behöva bytas ut.
4.
Se till att det finns tillräckligt med kylvätska i kylaren. Värmaren använder en liten mängd kylmedel för att värma upp fordonet. När nivån är för låg kan luft fastnar i systemet och blockera flödet av uppvärmd luft in i fordonet. Starta motorn och öppna huven. Känn två Värmeslangarna sticker ut från brandväggen. Brandväggen är den tunna metallen partitionen mellan passageraren och motorrum. Båda slangar ska vara varm vid beröring. Om de inte kan flödet av kylvätska blockeras. Värmaren Kärnan kan behöva bytas ut.
5.
Kontrollera om termostaten har fastnat öppen. Dra runt motorn när den är kall. Öppna huven och lägg din hand på övre kylarslangen för att se om du känner kylarvätska flödar genom det. Om du gör det kan detta betyda att termostaten fastnat i öppet eftersom det endast normalt börjar flöda när motorn värms upp. Ha en kvalificerad mekaniker undersöka detta vidare för dig.


Relaterade artiklar


hur man kan stoppa avgaserna vibrationer
fordonsindustrin fälg reparation
hur man använder Autoglym 07b plast och gummi renare
gör vattnet svalna en motor samt kylvätska?
orsakerna till en sprucken fälg släpvagn däck
vad som gör att belysningen stanna när du har stängt bilen av?
MPG av kväve däck
hur du kör din bil på ett batteri jumper
hur man byter arm vindrutetorkare på en 2000 Jeep Grand Cherokee
hur du tar bort en RV för sig navkapsel