GM motorer 4,3 Vortec specifikationer

GM motorer 4,3 Vortec specifikationer

General Motors-made Vortec V6 var modellerad efter bolagets befintliga V8 motorer men innehöll två mindre flaskor. Motorn, som skulle komma att finnas med i många GM bilar, gjorde sin debut 1986. Motorn heter det "Vortec" eftersom den innehåller teknik som utformats för att skapa en virvel av luftflödet i förbränningsrummet.

Fysiska storlek

Vortec stil motor, efter att ha infört som en V6, utvecklats till många olika storlekar som använt samma vortex tekniken luftflöde. Närmare bestämt de som har utsetts som 4,3 Vortecs är V6-motorer med en cylindervolym på 4,3 liter. Dessa motorer har en borrning på 101,6 millimeter och en slaglängd på 88,4 millimeter, liknande General Motors 350 V8 som fungerat som modell för V6. De 4,3 Vortec V6 har två ventiler per cylinder och en hydraulisk rulle.

Uteffekt

När motorerna debuterade 1986, var de kan producera 175 hästkrafter vid 4. 400 varv /min. Motorn producerade också 240 foot-pounds av vridmoment vid 2. 800 rpm. Motorn redlines vid 5. 600 rpm och har en effekt på 17 miles per gallon i stadskörning eller 21 mpg på landsväg. På senare årsmodeller, var motorn kan utveckla högre hästkrafter produktion. Under 2005 motorn det senaste året har använts i Chevrolets Astro modeller, producerade 190 hästkrafter och 250 foot-pounds av vridmoment. Denna modell hade en dragkapacitet av 5400 pounds.

Tekniska funktioner

En njure bönformade förbränningskammare producerar virvel av luftflödet som gjorde att motorn dess vedertagna namn. Enligt Hot Rod Magazine, är en produktion 4. 3L V6-90 en riktig jämn brandbil. Bland andra förbättringar på 4. 3 Vortec motorer är ett högt energiinnehåll tändfördelaren och spole och en gjuten aluminium oljetråg utformat för styrka och brusreducering. Motorn använder bensin men kan drivas med naturgas eller propan. Motorn fått en stor redesign för 1996 modellen år, och andra mindre uppdateringar har erbjudits under åren som följde.


Relaterade artiklar


hur man sätter en backspegel upp i en bil
kemikalier i ett bilbatteri
hur man byter bränsle filter på en 2003 kavaljer
hur man installerar en dragkrok
Parlamentet påminner om 2004 chevy banbrytare
Var är motorblocket kylvätska avtappningsplugg placerad på en 94 Grand Prix?
Hur berätta om generatorn borstar är dåliga
hur du vill justera hjulen
hur man använder klämmor vajrar
hur man kan kontrollera slitna stötdämpare