hur man kan återställa målade bil emblem

hur man kan återställa målade bil emblem

Återställ bilens målade emblem att öka sitt allmänna utseende eller för att undvika att förlora överklagandet av bilens nya lack. Nya Original Stock (NOS) emblem kan köpas, men du kan spara pengar och originalen genom att måla dem själv. Äldre rösterna emblem har färg-fyllda fördjupningarna i en mängd olika färger. Emblem är fäst vid metalldelar kroppen och måste tas bort från bilen innan du återställer. Du kanske måste ta bilen till en kropp och lackering om du inte kan ta bort emblem själv.

Du behöver:
Tvål och vatten
. Tandborste.
Rena trasor.
Skyddsglasögon och handskar.
Hobby kniv.
Färgborttagningsmedel.
Små spetsiga pensel.
Modell färg.
Thinner.
Extra fin stålull.
Chrome polish.


1.
Tvätta emblemet med tvål och vatten. Använd tandborste för att avlägsna all smuts är svåra att nå hörn. Skölj och torka emblem ordentligt.
2.
Inspektera målade ytor av emblem för repor och chips. Två eller tre marker kan skrapas ner till ren metall med spetsen på hobbykniv. Om den målade området är allvarligt skadad, använd färgborttagningsmedel eller skrapa området helt ner till ren metall. Rengör emblem med lacknafta och tvätta igen med tvål och vatten.
3.
Skaka flaskan eller burken av modell måla kraftigt för hand i två minuter innan den öppnas. Öppna och rör om tills färgen är väl blandat. Häll små mängder i en ren, separat behållare om du ska späda ut färgen med thinner.
4.
Doppa penseln spetsen i färg, och sandskädda eller tappa färgen på område av emblemet du vill ha färgade. Använd inte penseldrag. Låt färgen flöda på egen hand. Använd några droppar. Om färgen är för tjock för att flöde, späd den med thinner för att uppnå önskad konsistens. Det kommer också att förtida torka innan färgen flöda har tid att jämna ut.
5.
Placera emblemet så det är nivå och låta det torka ordentligt innan du hanterar. Det kan ta minuter till timmar beroende på tillverkarens rekommendationer och tjockleken på din färg. En hårtork eller stängd soligt fönster kommer att öka takten torkning.
6.
Skrapa eventuellt spill eller ojämnt fördelade färg från områden av emblemet du vill ha utsatt. Detta inkluderar närliggande och upphöjda kanter.
7.
Buff kromade delar av emblemet med extra fin eller 0000-stål ull att få fram glansen.

Tips och varningar


 • Body monterade emblem har pinnar i ryggen. Slå hål i en liten kartong och placera pinnar genom hålen för att hålla emblemet på plats.
 • utföra arbetet på en väl ventilerad plats.
 • Kassera behållare som används och trasor.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort en Saab emblem från en 9-5
  hur man kan återställa den ursprungliga glans till GM aluminium hjul
  hur man byter matta i en 1999 Toyota Sienna
  Vad är högt miltal olja?
  hur man skyddar en stötfångare från nicks
  vad som orsakar en bil överföring att blåsa?
  hur man installerar en tändkabeln till 1995 honda
  hur trumbromsar arbete
  rätt vridmoment för hjulmuttrar
  1991 Camero bränslefilter borttagning instruktioner