hur man får fordon att passera smog inspektion

hur man får fordon att passera smog inspektion

Kontroll av utsläpp blev obligatorisk på alla fordon år 1975, och i dessa dagar många stater kräver tester av varje fordons utsläpp. En smog inspektion är samma sak som ett utsläpp test, det är ett test utfört på avgassystemet på din bil för att bestämma hur många och vilken typ av föroreningar bilen avger. De ämnen som omfattas i testet innehåller normalt kolväten, kolmonoxid och kväveoxid. Utsläpp tester varierar beroende på stat och landsting, kontrollera med Institutionen för motorfordon att ta reda på smog testkraven i ditt område (om någon). Om du är orolig att din bil inte kommer att passera, det finns strategier som kan hjälpa

Du behöver:.
Bränsletillsats
. Lufttrycksmätare.
Bil olja


1
Kör din bil runt i 20 till 30 minuter innan inspektionen. . Detta kommer att värma upp systemet och hjälpa utsläppskontroller såsom syre ventil och den avgasåterföringsventil att klara sig bättre eftersom de arbetar bort av motorns värme.
2.
Sätt en tillsats i bränsle din bränsletank. Det kommer att rena kol avlagringar som samlas i motorns insug och avgas. Bränsletillsatser få bränslet att brinna vid en högre temperatur, hjälper det bränna bort kolavlagringar. När dessa beläggningar rengörs av din motor, flöden bränsle bättre och din utsläppen minskar
3
Se till att alla däcken är pumpade innan din inspektion. . Detta kommer att innebära din bil kommer att få större stabilitet till om smog teknikern måste köra din bil på en dynamometer. En dynamometer är en stationär motorväg som utvärderar ditt motorns effektivitet som det ska genom sin effektkurva. .
4
byta olja eller har det förändrats, det är alltid en bra allmänt underhåll praxis, och du bör definitivt ändra det innan du får en smog inspektion. Smutsig olja är full av kolväten som kan leda till att du misslyckas testet. Kolväten är vilken kombination med avgaser och solljus för att bilda ozon, en nyckelkomponent i smog
5
Kontrollera att kontrollera motorn ljus på instrumentbrädan är inte på,. . Det här kommer att få du en automatisk fel på din smog inspektion. De kontrollera motorn ljus är en datorstyrd självtest av din bil, om ljuset är på det innebär att det finns ett fel i systemet någonstans --- oftast i minskade utsläpp. Du bör ta bilen till en verkstad för att diagnostisera och åtgärda problemet.

Tips och varningar


 • Innan bilen till smog besiktningsstället, ge din motorn en visuell gång över, vill se till att alla slangar och sladdar på plats och är ordentligt anslutna. Om du inte är säker vad man ska leta efter, ta den till en mekaniker du litar på.
 • Se till att endast en statligt godkänd smog reparera stationen gör någon utsläppsrelaterat reparationer du kan behöva på din bil det misslyckas smogen inspektionen.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar krok blad typ torkare
  hur man återställer Chrysler TPMS
  hur man får bättre körsträcka från min Ford v10
  hur varma, en Ford 302 köra?
  Hur installerar jag en Mazda spegel hyllning passagerare?
  hur man byter bränsle filter på en 1993 ford explorer
  hur man byter huva Struts
  Var är bränslepumpen reläet ligger på en Roadmaster?
  hur till återvinna läder bilsäten
  hur man byter en bromsslang på en bil