hur man byter märken av olja

hur man byter märken av olja

Det finns en överraskande mängd konkurrens när det gäller företag som tillverkar olja bilmotor. En del företag hävdar att deras produkter kommer att göra din motorn håller längre, minska slam eller sakta ner läckor, och vissa helt enkelt uppger att deras speciella formel kommer vara det bästa för din bil. Du kan välja att byta märke av motorolja som helst. Vilket märke av olja du väljer att använda är mycket en fråga om personlig preferens

Du behöver:.
Manuell
Sax.
Drill.
Skruvar.
Nötter.
Bultar.


1.
Kontrollera fordonets tillverkare specifikationer för att se vilken typ av olja du tänker välja är det rekommenderade typ för bilens motor. Oljor kommer i varierande tjocklek, du vill vara säker på att du bor inom det rekommenderade riktlinjer. Till exempel, om bilens handbok anger att du bör använda 10W40 motorolja, vill du inte sätta 20w50 i bilen. Titta även upp hur många liter olja bilen håller.
2.
Töm den gamla oljan genom att ta bort oljepluggen och fånga den gamla oljan, och därefter byta oljefiltret med en nytt och ersätta avtappningspluggen. Om du inte är bekväm att utföra ett oljebyte själv, ta bilen till din lokala mekaniker eller en sammanfattning oljebyte butik. Du kan behöva ta ditt valda varumärke av olja tillsammans med dig, som inte alla butiker för alla märken av olja.
3.
Lägg till ny olja i vevhuset eller din mekaniker lägga till ny olja. Du måste regelbundet kontrollera oljan på mätstickan när du lägger den på din motor. Du vill inte att överfylla din olja. När din olja är full, kommer din ändras till ett nytt märke vara fullständig.

tips och varningar


 • Var noga med att kasta bort olja på rätt sätt, inte dumpa det i avloppet eller i en storm avloppet. Detta kan skada miljön och kan vara olagliga i ditt område. De flesta sammanfattning oljebyte butiker kommer att ta din gamla olja och återvinna det åt dig.


 • Relaterade artiklar


  bränslefilter plats för en 1983 ford ltd land väpnare
  hur du justerar strålkastarna på en 2006 Volvo S40
  hur du justerar höjden på en bromspedal
  hur man återställer TPMS på en 2002 Cadillac
  hur man byter en strålkastare på en 2007 Hyundai Accent
  bil av däck tutorial
  hur man använder klämmor vajrar
  hur du tar bort olja slam från utsidan av en motor
  hur man återställer ljus GM airbag
  hur man kan spara bränsle / gas som din körning