hur man använder startkablar på ett urladdat batteri

hur man använder startkablar på ett urladdat batteri

Den som kör bil kommer att möta ett dött batteri förr eller senare. Oavsett om du glömde att stänga av strålkastarna, eller batteriet har just betonat kall om, ett dött batteri är en av de mest grundläggande underhållsfrågor en bilägare kommer att möta. Den vanligaste metoden att hantera en död bilbatteri är att ge batteriet en "skjuts". Denna metod ger en första laddning med startkablar för att få bilen igång, då batteriet laddas av generatorn som motorn går. Processen att jump-starta ett dött bilbatteri är mycket enkelt, så länge några grundläggande steg följs.

Du behöver:
Bil med ett laddat batteri


1
Placera bilen med arbetsnamnet batteriet i närheten av bilen med ett dött batteri. . . Se till att köra bilen parkeras i bilen med döda batteriet så mycket som möjligt eller om bilen batterierna iväg till ena sidan av motorn, har dessa sidor av bilarna bredvid varandra, eftersom startkablar har en begränsad längd. Stäng av tändningen av både fordon och stänga av all elektronisk utrustning, såsom radio, belysning och luftkonditionering.
2.
Anslut ena änden av det positiva bygeln kabeln till den positiva batteripolen på bilen med de döda batteriet. Pluskabeln identifieras genom att ha röda klämmor. Batteriets pluspol kommer att märkas med "+", och oftast har en röd kabel ansluten till den. Anslut den andra änden av den positiva kabeln till den positiva polen på bilen med ett bra batteri. För att ansluta kablar, helt enkelt klämma klämman på terminalen.
3.
Anslut ena änden av den negativa överkoppling till en omålad, ren metallyta under huven på bilen med döda batteriet.
4.
Starta bilen med bra batteri. Rev motorn ett flertal gånger för att hjälpa fram fler elektriska laddningen för den andra bilens batteri. Starta bilen med de döda batteriet. Du kan behöva prova ett par gånger innan motorn blir över. Om det inte vänder upp först, ge det några minuter så att den en chans att ta ut lite mer.
5.
Koppla startkablar. Koppla bort kablarna i omvänd ordning att de var anslutna. Ta bort den svarta, negativa kablar först, sedan röda, positiva kablar.
6.
Låt bilen med hoppade batteriet fortsätta att köra i minst 30 minuter. När bilen körs, kommer den elektriska laddningen i batteriet att återupplivas. Ta bilen för en kort köra på motorvägen som underlättar denna process.

Tips och varningar


 • Jumping ett bilbatteri är en sista utväg alternativ. Försök att ordentligt ladda eller byta batteri i förväg innan ett hopp behövs.
 • Låt inte svart och rött klämmor startkablar för att komma i kontakt med varandra om de andra ändarna är anslutna till ett batteri.
 • Anslut inte den negativa kabeln till den negativa posten som dött batteri. Detta kommer att minimera risken för explosion.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar strålkastarna på en 1999 kvicksilver
  produkter som ökar däckets grepp i lera och snö
  hur man programmerar en transponder nyckel för 2008 chevy 3500hd
  hur du tar bort batteriet i en Hyundai Tucson
  billack reparation tips
  F150 startnyckeln startar inte
  hur man kan hoppa igång en motorcykel med ett bilbatteri
  Hur kan jag återställa övervaka däcktrycket i en Audi?
  gör-det-själv-disk broms byte på en GMC safari awd
  honda hybrid problem