Hur felsöker jag en bil som inte startar även med en skjuts?

Hur felsöker jag en bil som inte startar även med en skjuts?

Stegen för felsökning ditt fordon oförmåga att starta, även efter att man försökt att få fart på den, är desamma oavsett fordonets år, märke och modell. När fordonet kommer vanligtvis startar utan problem när starthjälp det, det finns vissa fall där det inte kommer och ytterligare undersökningar av problemet kommer att krävas. Genom att följa några enkla steg, bör du kunna få bilen igång och förhindra att ha det bogseras till din mekaniker. Det finns dock vissa fall där ytterligare reparationer kommer att krävas för att få bilen tillbaka på vägen.

Du behöver:
startkablar
. Bränsle.

Felsökning Jump Start


1.
Låt de döda batteriet på fordonet som är under hoppade ut i några minuter medan startkablar är anslutna. I de fall där batteriet är extremt svag, försöker starta fordonet omedelbart efter anslutning av kablarna inte kan ge tillräckligt med energi för att starta bilen. Genom att låta de döda batteriet laddas upp, ökar du chanserna att fordonet startar.
2.
Kontrollera startkablar för att se om skyddande gummibeläggning är varm. Om så är fallet, är det ett tecken finns det ett ökat motstånd i kablar och tillräckligt med ström inte är korrekt flödar till de döda batteriet. Försök hoppa fordonet med en annan uppsättning kablar.
3.
Inspektera utgångar på batterierna i båda bilarna. Om det finns en kritvit eller grön ämnet på batteri, finns korrosion närvarande och är begränsningen av ström. Koppla bort startkablar och skrapa bort eventuell korrosion. Återanslut kablarna och försök att starta fordonet igen.

Icke-batteri besläktade frågor


1.
Kontrollera att det finns bränsle i fordonet. Även om mätaren visar det finns bränsle, kan mätaren har ett elektriskt fel och tanken kan faktiskt vara tom. Lägg till en gallon bränsle och försök att starta fordonet på nytt.
2.
Kontrollera bränslefiltret för att se om den är igensatt och begränsar bränsleflödet. Ta bort bränslefiltret och se om det passerar luft genom den. Om den gör det, är att filtret inte är igensatt. Placeringen och borttagning instruktioner varierar beroende på fordon, så kontakta din instruktionsbok.
3.
Se om du har slitna tändstift, vilket kommer att hindra bilen från att köra smidigt, eller i vissa fall, att den inte startas alls. Ta ut tändstiften och inspektera tips. Om det finns bränsle eller svart sotavlagringar på tips, de är slitna och bör ersättas.

Tips och varningar


 • Om din bil fortfarande vägrar t starta efter att ha tagit stegen ovan, du troligtvis har en dålig generator, startmotor eller elektronisk tändning, som kommer att behöva bytas ut. Processen för att göra detta varierar mycket beroende på just din bil.
 • Bilbatterier bör testas årligen för att se om de är att upprätthålla en god avgift. Efter att ha batteriet provas bidrar till att förhindra att bli stående med ett tomt batteri. De flesta Bildelsaffärer kommer att testa batterier gratis.
 • Om utomhustemperaturen är under noll och du misstänker att batteriet är också fryst, försök inte att få fart på bilen. Rivstarta ett fruset batteri är farligt och kan medföra att batteriet exploderar.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja på 2003 Jeep Liberty
  hur reparera måla körs på bilar
  hur man kopplar en krockkuddar
  hur du ändrar bromsbelägg på en 1990 2.9l Ford Ranger
  hur man gör reparationer på en 2002 Ford Mustang GT
  hur man vax en kolsvart bmw
  hur man installerar bromsbackar på en 2007 ford focus
  typer av bilvax
  Vad är funktionen av en gas cap?
  hur man byter lätt dimma lampan i en Mazda 6