rätt vridmoment för hjulmuttrar

rätt vridmoment för hjulmuttrar

Hjulmuttrarna är tillverkade för att möta tråd storleken på nitar på bilar och är ofta koniska för hjul säkerhet. Vridning bilens muttrarna med rätt specifikation är mycket viktigt för din säkerhet och funktion på din bil

Leta i din handbok

Din bilägarens handbok kan ha till tillverkarens specifikation för åtdragning av muttrarna. Alltid gå med denna specifikation, om du har det. Om inte, be en återförsäljare som säljer din bil varumärke eller kontakta en bilverkstad för informationen.

Vridning Mönster

Du bör vridmoment bilens muttrarna i så mycket av en stjärna mönster som du kan, det vill säga nere till höger uppe till vänster, etc. Detta bidrar till att säkra hjulet på bilen, förebygga hjul luta.

Vridning

Lug nut åtdragning uttrycks i mul-pounds. Använd vridmoment pinnar med tryckluft eller en momentnyckel för att få rätt moment. Om din dubbar eller nötter klacken är dimensionerade mellan 12 X 1. 25mm till 1,5 eller är 7/16-inch, vridmoment nötterna till 70 80 mul-lbs, 14 X 1,25 mm till 1,5 mm, till 85 eller 90, 1 /2=tum 75 till 85, och 9/16- tum från 135 till 145.


Relaterade artiklar


typer av bilvax
hur man kan kontrollera och fylla bilen vätskor
hur du justerar strålkastarna på en Dodge Neon
hur man dra generatorn remmen på 350Z
hur man byter en kupéfilter på en Honda Element
hur man byter strålkastaren på en 1999 Malibu
hur du tar bort batteriet i en Hyundai Tucson
hur du lägger till vatten till en Smart Car
MPG av kväve däck
hur man mäter hjul hål & klackar