hur man byter bromsbelägg på en 1999 Jeep Cherokee

hur man byter bromsbelägg på en 1999 Jeep Cherokee

I 1999 Jeep Cherokee har skivbromsar på framaxeln. Bromsbelägg av system skivbroms slitage tunt med normal användning och måste ersättas för att fungera väl och undvika skador på bromsen rotorer. Beroende på mängden av slitage, kan bromsa rotorer återanvändas som är, åter dök en broms butik eller bytas ut. Skivbromsar Tjänsten kräver inga specialverktyg, och är ett bra jobb för amatör hem mekaniker. Båda hjulen måste utföras samtidigt

Du behöver:. .
Lug skiftnyckel
Jack.
Pallbockar.
Hylsnyckelsats.


1.
Lossa framhjulet muttrarna på båda sidor med en kabelsko skiftnyckel. Höj fordonet med en domkraft och placera den på pallbockar. Ta bort muttrarna och fälgar från båda sidor.
2.
Ta bort bromsok monteringsbultarna från bromsok på vänster hjul, med rätt storlek uttaget och spärrfunktion. Skjut bromsok fram och av hjulet. Låt inte ok att hänga med bromsvätskan linjen.
3.
Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Tryck hårt inåt på bromsok kolven att trycka tillbaka det i bromsoket. Detta kommer att ge utrymme för nya kuddar som passar över rotorn skivan, eftersom den nya kuddar kommer att vara tjockare än de gamla.
4.
Montera de nya bromsbeläggen i oket, ställ sedan bromsok på plats över rotorn. Installera bromsok fästskruvar och dra åt ordentligt.
5.
Upprepa steg 2 till 4 på höger sida av fordonet. Sätt tillbaka hjulen och muttrarna. Dra åt muttrarna så mycket som möjligt innan den sänks fordonet.
6.
Lyft fordonet lätt med ett jack. Avlägsna pallbockar och lägre fordonet till marken. Dra åt muttrarna ordentligt.

Tips och varningar


 • En pulserande känsla vid bromsning indikerar ojämnt slitna rotorer. Rotorer kan återanvändas yta av en professionell broms butik, eller ersättas med nya. De är relativt billiga, och många människor helt enkelt ersätta dem medan hjulen och bromsok är utanför fordonet.
 • Arbeta aldrig under ett fordon stöds endast av en domkraft. Säkra alltid fordonet på pallbockar.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en Keyless-systemet för bilar dörrlås
  Anledningen till däck rotation
  motorcykeldäck specifikationer
  hur man kan stoppa en broms linje från rost
  hur man ansöker dekaler till bil
  hur man mäter hjul hål & klackar
  hur du justerar höjden på en bromspedal
  hur man rengör din bil efter vintersäsongen
  hur man programmerar en Keyless post för en Diamante
  Hur öppnar jag en låst dörr på en Nissan Sentra?