hur man korrekt lufttryck i däcken

hur man korrekt lufttryck i däcken

Däck är en integrerad del av ett fordon, antingen det är en cykel, motorcykel eller bil. Efter att ha rätt däcktryck och inflationen är mycket viktigt. Det inte bara ger en däckets långt liv, men också påverkar fordonets bränsleekonomi. Oberoende av storleken på däcket, beror dess lastkapacitet, hållbarhet och dragning på rätt däck inflationen och tryck. Med rätt inflationen kommer också minimera överhettning som orsakas av slitbanan har kontakt med vägen. Mäta och korrigera lufttryck i däcken är en mycket enkel process som alla kan göra.

Du behöver:
tröttna tryckmätare


1
Vänta på en tid då dina bildäck har svalnat. . . Helst har du kört bilen inte mer än 1 mil under de föregående tre timmar. Användning av däck värmer upp luften inuti, vilket ökar trycket och ger en hög läsning.
2.
Gå till närmaste bensinstation med en luftpump. Dessa är ibland gratis att använda, eller ibland bära en liten avgift. En bättre lösning vore att ha en kompressor hemma, men om detta inte är möjligt, hitta en luft-station inom 1 mil från startpunkten och sakta köra till den platsen.
3.
Ta en första läsning av lufttrycket i däcken. Ta bort ventilspindeln locket och använda en mätare däcktryck för att kontrollera lufttrycket i varje däcket. Se instruktionsboken för fordonet för att avgöra vad korrekt däcktryck ska vara.
4.
Om däcken har för mycket lufttryck, helt enkelt ta bort luft från däcket. På baksidan av manometern har ett stift som kan pressas in i däckets ventilspindeln att släppa ut luft. Släpp små mängder i taget, Efterkontroll av trycket ofta, tills rätt lufttryck har uppnåtts.
5.
Tillsätt luft om däcket har för lite lufttryck. Tryck på luftslangen på slutet av ventilspindeln att blåsa luft i däcket. Öka däcktrycket i små steg, Efterkontroll av däcktrycket ofta.

Tips och varningar


 • Om du måste lägga till luft i ett däck ofta kan du ha kört över en spik, vilket resulterar i en långsam läcka. Varje däck butik kan koppla in läckan.


 • Relaterade artiklar


  Hur berätta om generatorn borstar är dåliga
  hur man avgör en förgasare problem
  2001 Subaru specifikationer
  hur man byter olja på 2003 Jeep Liberty
  hur man installerar en Chrysler Serpentine belt
  motorcykeldäck specifikationer
  hur man byter en Holley förgasare filter
  hur du anger acura 2001 koden bose radio
  hur man byter batteri på en VW Jetta
  hur du lägger till kylarvätska i en 2005 chevy Uplander