Vilka är oljebyte specifikationerna för ett 2005 Daimler Chrysler Crossfire?

Vilka är oljebyte specifikationerna för ett 2005 Daimler Chrysler Crossfire?

Medan motorolja är utan tvekan ett av de viktigaste aspekterna av bil underhåll, bär det bara tre specifikationer-olja vikt, oljepluggen vridmoment och filter storlek. I 2005 års Daimler Chrysler Crossfire kom med två varianter av en 3. 2L sexcylindrig motor, vardera med separata specifikationer motorolja. Den åttonde siffran i Vehicle Identification Number placerad på nedre förarsidan hörnet av vindrutan är motorn kod som kan identifiera vilka specifikationer som ska användas.

motorkod L

Crossfire motorkod L använder Wix 51. 226 oljefilter eller motsvarande med ett rekommenderat 8,5 liter SAE 5w40 motorolja. Avtappningspluggen vridmoment med 22 fot pounds av vridmoment.

Motorkod N

Den enda skillnaden i motorn koder är det filter som används i motorerna. Motorkod N kräver en Wix 57. 078 oljefilter eller motsvarande. Vridmomentet specifikationer för avtappningspluggen, olja kapacitet, och vikt är den samma.

Alternativ

motoroljan vikt rekommendationer arbeta med alla väderförhållanden, men du bör utvärdera din användning av fordonet innan du väljer en olja. Långvarig körning eller högre körsträcka på fordonet antyder att du bör använda en tyngre vikt olja eller en hög körsträcka olja. När en momentnyckel inte kan ersätta avtappningsplugg, dra åt avtappningspluggen att med handkraft och sedan ungefär en halv till tre fjärdedelar bli mer av Ratchet.


Relaterade artiklar


hur man identifierar en GM block
hur man kopplar en krockkuddar
hur du justerar strålkastarna på en 1996 Grand Caravan
hur man kan anpassa MX-5 95 hand bromsar
felsökning av en VW Jetta fjärrkontroll
Varför är frostskyddsmedel läggas till kylaren på en bil?
tio favoritfärger för bilar
hur man kan kontrollera transmissionsolja på en 2003 vw GTI
hur kan man få en bil med domkraft
Inaktivera ringklockan bältet i en Honda Pilot