hur man rengör skivbromsar

hur man rengör skivbromsar

De flesta av dagens bilar har skivbromsar på framhjulen, och många har skivbromsar på bakhjulen. Skivbromsar prestera bättre än trumbromsar, och deras mekaniska enkelheten gör dem mer tillförlitliga. Komponenterna i en skivbroms är öppna till den omgivande hårda miljön, och även om skivan rotation gör att bromsen att utvisa mest smuts och skräp, händer det ibland att föroreningar fastnar på skivan och rotor. Att hålla skivbroms ren kommer att hålla bromsverkan på den optimala och kommer att avskaffa irriterande broms skrika och andra besvärliga problem.

Du behöver:
Lug skiftnyckel
. Jack.
Pallbockar.
Skiftnycklar.
Mallet.
Wire krok eller bungee rep.
Skruvmejslar.
Stora C-klämma.
Baster eller spruta.
Bromsvätska.
Bromsrengöringsvätska.
Dropplådan.
Trasor.
Stålborste.
Ny bromsshims.
Bromsfett.


1.
Parkera bilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Sätt automatiska växellådor i "Park"-inställningen, och placera manuella växellådor i antingen första eller backväxel. Något lossa muttrarna och sedan jack upp bilen. Stöd bilen på en pallbock. Nu helt ta bort muttrarna och dra hjulet av.
2.
Bort de två bromsok fästskruvar. Fatta stadigt tag i bromsok och dra det uppåt och stänga skivan. Om bromsok är envis då fast berg den fram och tillbaka några gånger för att tvinga kolven att dra tillbaka lite, och försök igen. Häng ok ur vägen med hjälp av en tråd eller bungee rep, se till att inte sträcka eller böjer sig den flexibla broms slang.
3.
Skjut bromsbelägg från bromsoket. Om klämmorna finns, kan dessa pried bort bromsok med en skruvmejsel eller dras av med tång. Se till att inte skada klipp togs bort.
4.
Öppna huven och lossa locket på bromsvätskebehållaren. Behållaren är vanligen placerad på baksidan av motorrummet på förarsidan. Den senaste modellen fordon reservoaren är vanligtvis gjord av semi-klar plast, vilket gör vätskenivån synlig från utsidan. Dra tillbaka bromsok kolven genom att placera spindeln svivel av en stor C-klämma på kanten av kolven ansikte, haka ramen slutet av klämman på baksidan av bromsok, och dra åt klämman för att driva kolven i cylindern. Håll ett öga på bromsvätskebehållaren se till att det inte svämma över som kolven inåt och bromsvätska backar upp i reservoaren. Om behållaren ser ut att svämma över, använd en baster eller spruta för att ta bort några av bromsvätska.
5.
Rengör bromsskivan, eller rotor. Friktionen skivans yta ska vara ren och relativt smidig. De flesta föroreningar kan avlägsnas genom att Bromsrengöringsvätska och torka av skivan med en trasa. En ring av rost runt skivan fälgen är normal, liksom en tunn beläggning eller ljus rost på de icke-friktionsyta på skivan. Alla mild grop eller poäng på skivan friktionsyta kan hanteras genom att ha skivan påslagen en svarv på en broms butik eller bildelar butik. Om tung grop eller scoring är uppenbar, då skivan bör bytas ut.
6.
Rengör bromsbelägg. Bänd och skrapa bort den gamla shims och sedan rengöra dynan genom att Bromsrengöringsvätska och torka med en trasa. Envis smuts kan avlägsnas med en stålborste eller smärgelduk. Titta noga på fodret yta och skrapa bort eventuell synlig kontaminering. Om beläggen är utslitna, ojämnt slitna eller skadade, byta ut bromsbeläggen.
7.
Rengör bromsoket. Ansök Bromsrengöringsvätska och torka med en trasa. Använd en stålborste för att avlägsna envis smuts och avlagringar. Var noga med att inte skada tätningen gummikolv. Rengör även bromsen diabilder och bromsok bultar bild.
8.
Smörj bromsok pad glasen och bultar skjut generöst med broms fett. Var noga med att inte få fett på skivan eller kuddar. Tillämpa nya shims till ryggen på bromsbeläggen. Återmontera bromsen genom att följa stegen i omvänd ordning. Sänk bilen och kontrollera nivån i bromsvätskebehållaren i bromsvätskebehållaren att vara säker på att det är på, men inte över, hela märket. Testa bromsfunktionen före körning.

Tips och varningar


 • Andas inte in Bromsrengöringsvätska ångor eller bromsdamm. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme.
 • Använd inte smärgelduk för rengöring av bromsskiva. Det aluminium föreningar i smärgel är inte förenligt med gjutjärn skivan.
 • Fånga alla begagnade bromsvätska i en metall dropplådan och kassera i enlighet med lokala föreskrifter.


 • Relaterade artiklar


  min 1994 Toyota Camry startar inte
  hur man byter passagerare fönster
  hur man ändrar vindrutetorkare på en 1998 saturn SW2
  Hur kontrollerar jag oljan på en 1994 Honda Magna 750?
  hur man byter lampor registreringsskylt på en 1998 Dodge Neon
  hur man byter bränslefiltret i en Duramax 2500hd
  hur man byter syre sensorn på en 1997 Ford Ranger XLT
  vad som orsakar bil olja för att få slam?
  hur rutten en 1997 jeep Serpentine belt
  hur du tar bort en strippad låsmutter