Felsökning rivstarta

Felsökning rivstarta

Ett bilbatteri är ett av de viktigaste komponenterna i ditt fordon, eftersom det ger den effekt som krävs för att starta den. Även livslängden på ett batteri varierar beroende på den specifika batteri och körvanor, de flesta batterier varar mellan tre och fem år. Om ditt batteri är gamla eller svaga och inte har tillräckligt med kraft för att starta fordonet, jump-start kommer det brukar göra susen. Men om din bil inte startar efter att man försökt att få fart på den, det finns några ytterligare åtgärder att vidta för att försöka få tillbaka på vägen.

Du behöver:
startkablar

Felsökning en Jumpstart


1
Kontrollera om det startkablar är varma,. . vilket är ett tecken på att du har fel startkablar. Värmen orsakas av ökat motstånd, vilket innebär att den nuvarande är inte korrekt att överföra via kablar. Koppla bort startkablar och försöka hoppa fordonet med en ny uppsättning kablar.
2.
Kontrollera anslutningarna på batteriet inlägg i båda fordonen. Om det finns tecken på korrosion, rost eller färg på inläggen, koppla startkablar, sedan skrapa av korrosion på de tjänster för att förbättra kvaliteten på sambandet mellan startkablar och tjänster batteriet. Anslut startkablar och försök att starta fordonet på nytt.
3.
Kontrollera att alla tillbehör är avstängd i fordonet som håller på att hoppade, för att se alla tillgängliga elen kan användas för att starta fordonet.
4.
Låt bilen som ger hoppet på tomgång i 5 till 10 minuter medan startkablar hakas upp. Detta kommer att ge de döda batteriet laddas upp och öka chanserna att fordonet startar.

Tips och varningar


 • att undvika att bli strandsatt med ett dött batteri, har det prövas årligen. Detta kan göras med en snabb test, kostnadsfritt, på de flesta stora bildelar butiker.
 • Om din bil inte startar efter att man försökt att få fart och efter dessa felsökningssteg, du är det verkliga problemet kan vara en dålig startmotor eller ett defekt elektronisk tändning.
 • Försök aldrig att få fart på ett fruset batteri, eftersom detta kan orsaka en explosion.


 • Relaterade artiklar


  hur mögel fordonsindustrin matta
  hur man kan kontrollera transmissionsolja på 1998 Pontiac Sunfire
  Felsökning rivstarta
  hur man byter olja på en Mercedes C240
  hur man byter drivrem på en 1993 blazer s10
  hur du hittar överföringen pannan på en ’98 kavaj
  färgen kod plats på en 1994 saturn SL1
  Hur du ställer radio kontrollerna för 2002 Saab 9-3
  specifikationerna för en 1984 Dodge diplomat
  hur du justerar Toyota strålkastare