hur du ändrar termostaten på en 1995 Mitsubishi Galant

hur du ändrar termostaten på en 1995 Mitsubishi Galant

Trots att Mitsubishi Galant är en import bil, är dess termostat samma typ som används av flesta inhemska biltillverkare. Termostaten är placerad inne i insugningsröret för att reglera motorns temperatur. Eftersom temperaturen på Galant motor stiger, ger termostaten ett ökat flöde av kylvätska genom motorn. Den vätska som bidrar till att minska motorns temperatur. När termostaten slutar fungera, risken för överhettning ökar. Detta kan varp blocket aluminium motorn Mitsubishi installerad i Galant.

Du behöver:
Hylsnyckelsats
. Handduk.


1.
Följ övre kylarslangen till den plats där kylarslangen ansluts till Galant's insugningsröret. Slangen ansluts till T-STAT bostäder på insugningsröret. Termostaten vilar inuti huset.
Två.
Bort de två skruvarna som håller T-STAT bostäder på insugningsröret med en djupt väl uttag. En liten mängd kylmedel får läcka ut på slangen som du tar bort T-STAT bostäder från basen på insugningsröret. För att minska mängden läckage, håll kylarslangen i vertikalt läge när du drar upp på T-STAT bostäder för att dränera vätska tillbaka in i radiatorn.
3.
Torka av ytan av Galant intag ren grenrör med en handduk. Förhindra skräp som löv eller packning material från att komma in i hålet där termostaten vilar.
4.
Dra används termostaten ur insugningsröret. Placera den nya termostaten i hålet och se slutet med våren går i hålet.
5.
Placera en ny packning över termostaten. Placera T-STAT bostäder på toppen av packningen. Säkra bostäder till insugningsröret med två skruvar.

Tips och varningar


 • Låt Galant svalna innan företaget han jobb att undvika brännskador.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter strålkastare i en 2002 GMC Yukon Denali
  hur du justerar strålkastarna på en 1998 Dodge Caravan
  hur man byter en reservdäck
  vad som gör bilen bromsar skrika?
  Volkswagen Jetta armstöd avlägsnande
  hur man använder klämmor vajrar
  Hur justerar jag strålkastarna på en 1986 Honda Civic ex?
  hur man skaffar en tagg ersättning vin för en automatisk
  hur man byter kylarvätska i en BMW radiator
  hur du tar bort kalciumklorid bygga upp