hur ändrar transmissionsolja i en toyota tundra

hur ändrar transmissionsolja i en toyota tundra

Små buggar i din överföring kan fort bli stora problem. Det första steget i att undvika stora problem med din Toyota Tundra överföring är att hålla koll på dina transmissionsolja nivå, och ändra vätska vid behov. Transmissionsolja ska vara röda. Vid kontroll av vätskenivån uppmärksamma vätskan färg och lukt. Om det är missfärgat eller luktar konstigt, kan det vara dags att byta vätska innan skadan är skedd

Du behöver:. .
Funnel
Tråget.
Ny transmissionsolja.
Hylsnyckeln.


1.
Parkera din Tundra på plan mark. Det kan bidra till att höja det för att få lättare tillgång till detta. Var noga med trucken är stabil innan du går under det.
2.
Ta bort alla smuts och fett från hela avtappningspluggen. Placera en avtappningskärl direkt under avtappningspluggen. Använd en hylsnyckel för att ta bort pluggen och låta den gamla vätskan rinna ner i pannan. Låt vätskan rinna helt.
3.
Tillbaka avtappningspluggen. Använd en ny tätningsbricka vid behov. Ta bort oljefiltret och lämna in det gamla transmissionsolja enligt lokala förordningar.
4.
Lägg till den nya transmissionsolja genom påfyllningsröret. Några av de gamla transmissionsolja fortfarande kommer att vara i överföringen. Häll den nya vätskan genom tratten, och använda oljestickan för att kontrollera nivån. Om det behövs, fortsätter att lägga flytande.
5.
Tillbaka oljestickan i påfyllningsröret. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Shift överföring via kugghjul, sedan tillbaka till Park. Re-kontrollera vätskenivån medan trucken går på tomgång. Lägg till fler vätska vid behov.


Relaterade artiklar


hur ändrar bränslepumpen relä säkring på en 1991 Chrysler Imperial
hur du tar bort platser i ett 1995 saturn
hur man återställer ljuset däcket indikatorn på 2006 toyota tundra
Hur låser jag upp tändningen på en 1997 Chevrolet Van?
hur du justerar strålkastarna på en Toyota Celica
instruktionerna för att installera en serpentin bälte på en 1999 Dodge Caravan
hur man installerar en termostat i en 2001 Passat
bilbatteri tips
vad är otillräcklig EGR-flödet?
diy ersätta en bränslefilter