hur man ändrar & spola transmissionsolja

hur man ändrar & spola transmissionsolja

Spola transmissionsolja i motorn som behöver göras för varje 2 till 40 miles beroende på fordonet. Läs alltid bruksanvisningen ta reda på exakt miltal krav. Flushing transmissionsolja behöver tömmas alla gamla vätskan, ändra filtret och kör alla gamla vätskan ur systemet. Att inte göra detta underhåll kan resultera i dålig gas körsträcka samt stora skador på motorn. Reparationen tar ungefär en till två timmar av din tid

Du behöver:.
Framuttag.
Hylsnyckel.
Pan.
Slang.
Hink.
Stjärnskruvmejsel.
Transmissionsolja.
Transmissionsolja filter.


1.
Reda på hur mycket och vilken typ av transmissionsolja fordonet tar. Denna information finns i instruktionsboken som följde med fordonet. Om bruksanvisning saknas, kontakta återförsäljaren eller en reparationsverkstad för att ta reda på transmissionsolja specifikationer.
2.
Placera de främre hjulen på låga uttag för att nå hela sändningen rinna mer lätt. Hitta överföring dräneringstråget under fordonet. Det är oftast ligger nära centrum, något bort till förarsidan. Placera en kastrull under dräneringstråget att fånga vätska som kommer från pannan. Använd en hylsnyckel att ta ut i avloppet bult bredvid pannan.
3.
Rengör avloppet bulten med en våt trasa för att ta bort all vätska och metallspån. Vänta tills vätskan att sluta dränering och sedan skruva bulten igen och dra åt med skiftnyckel.
4.
Lossa oljefiltret från bilen med en stjärnskruvmejsel. Häll vätskan i stekpannan.
5.
Ta bort skruvarna från transmissionsolja filter som är under pannan bara bort i föregående steg. Ta ut filtret och ersätta det med det nya filtret.
6.
Byt transmissionsolja tråget.
7.
Bort överföringen vätska oljestickan och placera en överföring tratt i röret. Häll i mängd ny transmissionsolja från steg 1.
8.
Lossa klämman på vattenslangen som går från transmissionsolja röret. Sätt en bit tejp på änden av slangen så den inte läcker.
9.
Kör en slanglängd upp under fordonet för att möta upp vattenslangen. Ta bort tejpen och sätt fast slangen till vattenslangen. Placera den öppna änden av slangen i en tom hink.
10.
Vrid motorn på. Kör motorn tills vätskan rinner in i skopan övergår från svart till rött. Medan bilen är igång, häll ny transmissionsolja i tratten från steg 4 för att ersätta vätska som lämnar fordonet.


Relaterade artiklar


mynt test för däck
hur du installerar en kupéfilter i en stad och land
checklista för racerbil underhåll
bil säkerhetsalternativ
hur du tar bort trasiga ventilen kärna härrör från däck
Hur du tar återförsäljaravtalet emblem av bil
hur du tar bort märkpenna från billack
hur man byter startmotorn i en Lexus GS 400
hur man tråd en Ford generator
färgen kod plats på en 1994 saturn SL1