hur man tömma kylaren på en 2006 Subaru Tribeca

hur man tömma kylaren på en 2006 Subaru Tribeca

2006 års Subaru Tribeca var den första upplagan av Subaru medelstora SUV. Till skillnad från andra fordon i denna klass erbjuder Tribeca fyrhjulsdrift som standard. Den 3,0-L-motorn kyls av en radiator och kylsystemet. Över tid kan inlåning bygga upp i kylaren, minskar dess effektivitet. Ett sätt att lösa detta problem är genom att utföra en radiator flush. Det första steget i denna process är att tömma kylaren

Du behöver:. .
Bil ramper
Träkloss eller tegel.
Tång.
Tråget.
Trasor.


1.
Ställ bilen ramper i en rymlig plats där du vill utföra arbetet.
2.

Kör långsamt fordonet på ramper. Väl i position, flytta Subaru i "Park". Ställ in parkeringsbromsen och stäng av motorn. Öppna huven. Placera en träbit eller en tegelsten bakom bakhjulen. Låt motorn svalna i 45 minuter till en timme.
3.
Skruva av kylarlocket. Vrid den moturs ett kvarts varv. Du bör höra kylaren trycklöst. Tryck ned locket och fortsätt att vrida tills locket hoppar ur vägguttaget.
4.
Ta kondenstråget och ställ dig under Tribeca. Leta reda på radiatorn avtappningskranen (även kallad "Silcock" eller "pyskranen") på baksidan av radiatorn. Fabriksinställningen avtappningskranen på Subaru Tribeca är plast, men om radiatorn har underhållits eller den gamla avtappningskran var missriktad, sedan en kuk substitut avlopp i mässing kan vara på plats.
5.

Ställ dräneringstråget under avtappningskran. Skruva avtappningskranen moturs med tång. Radiatorn vätskan kommer att rinna ut. Flytta dräneringstråget, om nödvändigt, att fånga alla flödet. Dra åt avtappningskranen medsols med tång när du är klar.

Tips och varningar


 • Torka bort kylaren spill omedelbart. Djur som katter och hundar lockas till smaken på vätska och det kan skada dem.


 • Relaterade artiklar


  Volvo S40 strålkastare anvisningarna för byte
  hur man installerar vinter vindrutetorkarna på en 2007 Camry
  hur kontrollerna av automatlåda vätskenivån i ett VW Beetle
  ford olja specifikationer för 2005 års Mustang V6
  fordonsindustrin köldmedium laddning instruktioner
  hur matcha ett däck med fälg
  typer av bilar dörrlås
  hur man återställer TPMS på en Pontiac
  hur man kan anpassa hydrauliska lyftare med motorn igång
  hur du tar bort hjulbultarna