hur man spola & fylla en Nissan system gräns kylvätska

hur man spola & fylla en Nissan system gräns kylvätska

Kylvätskan i din Nissan är ansvarig för att upprätthålla korrekt motor temperaturer. Med tiden börjar kylvätskan att bryta ner, plockar upp motorn partiklar, och blir SÖRJIG. När detta händer, inte motorn att hålla rätt temperatur, vilket minskar livslängden på din motor. Slutföra en färg fyll på din Nissan kylsystemet bidrar till att upprätthålla en hälsosam, långvarig motor

Du behöver:. .
Tänger
Dränering behållare.
Trädgårdsslang.
Vattenförsörjning.
Tre liter radiator kylvätska.
Tre liter vatten.


1.
Demontera nedre kylarslangen från gränsen radiator. Gör detta genom att klämma kompression flikarna på kylarslangen klämma ihop med en tång, sedan genom att dra slangen från kylaren inlopp röret. Töm innehållet i kylarslangen och kylaren till en dränering behållare. Frontier rymmer ca fem liter vätska.
2.
Öppna kylarlocket och placera en trädgårdsslang i hålet. Använd inte en spruta munstycket. Den högt tryck vatten från ett munstycke kan skada inre foder av radiatorn.
3.
Flow vatten genom kylaren, som syftar slangen vid sidoväggarna på radiatorn tills vattnet som rinner från botten av radiatorn. Återigen fånga alla vätska i ett avlopp kastrull.
4.
Sätt kylarslangen till den nedre kylaren inlopp röret. Fäst slangen med slangklämma.
5.
Häll en 50/50 blandning av radiator kylvätska och destillerat vatten i kylaren.
6.

Kör gränsen för ungefär fem minuter med kylarlocket bort för att tvinga ut luften ur kylsystemet. Stanna motorn och översta radiatorn av med en 50/50 mix av radiator kylvätska och destillerat vatten. Upprepa processen tills kylaren inte längre behöver extra vätska. Sätt tillbaka locket på kylaren när du är klar.

Tips och varningar


 • Spola inte ner kylaren när motorn är varm. Het fluid kommer att bränna huden.
 • Se till att du av med den gamla kylmedel eftersom det är giftigt. De flesta automatisk del butiker kommer att ta din gamla kylmedel mot en avgift.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar solida lyftare i en Cheva 350
  strålkastare bort på en 2002 Deville
  hur man vinterförbereder en skoter
  DIY: Ford Focus överföring spola
  hur du väljer rätt däck för platser med vinter snö
  2006 Lincoln Zephyr Oljebytesinstruktioner
  hur man byter bromsarna på en 1994 Jeep Wrangler
  hur man Bondo en bil buckla
  däck specifikationer för Jeep Liberty
  hur man byter batteri på en VW Jetta