hur man justerar strålkastarna på en Ford kontur

hur man justerar strålkastarna på en Ford kontur

Ford Contour, och dess syster bil Mercury Mystique, tillverkades av Ford Motor Company från 1995 till 2000. Det är en kompakt 4-dörrars sedan som var populära när en ekonomi familjens bil. Om du äger en Contour eller en mystik och har aldrig dragits strålkastarna, då är det förflutna tid att göra detta enkla jobb. Under årens lopp regelbundet slitage av körning gör att strålkastarna församlingen att knuffas runt och lämnar strålkastare utanför centrum, som orsakar en möjlig farlig situation.

Du behöver:
Skruvmejsel
. Maskeringstejp.
Partner.


1.
Fyll bensintanken halvfullt. Fyll stammen med vikt som är lika till sin normala last och har en partner sitter i förarsätet. Bilen måste ha samma vikt i det som det normalt ska ha vid bilkörning under natten för att rätta till strålkastarna.
2.
Parkera Contour två meter framför en stor vägg på en plan, jämn yta och slå på strålkastarna. Ta en sex fot bit maskeringstejp och markera en rak linje på väggen från mittpunkten av driver's sida strålkastare stråle till passenger's sida strålen.
3.
Klipp två sex-tums bitar maskeringstejp och markera den vertikala mitten av varje strålkastare på väggen. Dra sedan Contour tillbaka till ett avstånd av 25 meter från väggen.
4.
Kontrollera förarsidan stråle. I mitten av balken ska vara ett par inches under den horisontella band linje och inches par till höger om den mindre vertikala märket. Detta gör att föraren tittar optimala medan inte bländande mötande trafik. Passagerarsidan balk bör ett par inches under horisontalplanet och rätt på den vertikala märket.
5.
Pop huven och leta reda på vertikala och horisontella justeringar skruvar på toppen och sidan av strålkastare församlingen. Använd en standard skruvmejsel och justera skruvarna tills både horisontella och vertikala balkar är i optimal position. Upprepa denna process för de andra strålkastare.


Relaterade artiklar


hur man byter 1997 bmw strålkastarna
hur man ändrar en syresensor på en Mazda MPV 2000
hur du tar bort strålkastarna på en Tiburon GT
hur du tar bort den bakre torkar från en VW Passat kombi
hur rutten en 1997 jeep Serpentine belt
orsakerna till att en plötslig minskning gas körsträcka
hur du tar bort reservhjulet från en 2006 Dodge Grand Caravan
Hur man sköter om en ljus aluminium slitbanan verktygslådan
hur man kan stoppa däckslitage
hur du tar bort utanför för sig hjulen