hur man identifierar chevy nummer motorblock

hur man identifierar chevy nummer motorblock

Om du söker på en Cheva utbytesmotor eller letar efter en motor till hot-rod, lokalisera en är lika enkelt som att identifiera de ID-nummer gjutning finns på blocket. Chevrolet har ett effektivt numreringssystem för alla sina delar, och en förkortad version är stämplad direkt på motorn. En Chevrolet motor ID-nummer notering måste refereras för identifiering. Koden innehåller ett prefix av fem siffror som identifierar tidpunkt och plats för tillverkning och ett suffix som består av två eller tre bokstäver som ger all nödvändig information om motorn, inklusive storlek, årsmodell och hästkrafter.

Du behöver:
skiftnyckeln
. Hylsnyckelsats.
Hylsnyckeln.


1.
Leta motorn ID-nummer finns på motorblocket. Placeringen av detta antal kommer att variera beroende på motorns storlek. Enligt Nasty Z28 andra generationen Camaro Owners Group, numret till en small-block V8 ligger på en dyna på framsidan av blocket på passagerarsidan, nära topplock, antalet kan skymmas av generatorn. För big-block V8: or, är antalet på blocket ovanför kamkedja locket. Sexcylindriga nummer på passagerarsidan av blocket i närheten av distributören.
2.
Avkoda motorn ID-nummer prefix. Antalet är sju till åtta tecken långt och innehåller både siffror och bokstäver. Ett exempel är T0830CTY. De fem första siffrorna, eller prefix, identifierar platsen och tillverkningsdatum. I detta fall var motorn tillverkas i Tonawanda den 30 augusti.
3.
Avkoda motorn suffixet ID-nummer. Suffixet identifierar cylindervolym, hästkrafter, år och bilmodell. I exemplet ID-nummer T0830CTY, CTY avkodar som en 1970 396 cid Camaro med 375 hästkrafter. Suffixet skall jämföras med en Chevrolet-motor ID-nummer notering. Många webbsajter har stora listor, men i händelse av en kuriositet eller svårighet med en äldre motor, kontakta en Chevrolet delar avdelning för ett definitivt svar. Vid GM Delar Direkt kan du ange koden i sökrutan, eller skicka en förfrågan till kundtjänst för suffix identifiering.


Relaterade artiklar


honda hybrid problem
hur du justerar strålkastarna på en 1998 Dodge Caravan
Varför lufttrycket inuti däcken på en bil ökar när bilen körs?
hur man byter en stuga luftfilter för en 2005 Honda accord
hur man fixar en nyckelbricka för en Buick Century 2000
hur man installerar SBC tätningar ventilspindeln
hur man byter bränslefiltret i en Duramax 2500hd
hur man byta ut bränslefiltret på en 1994 honda
hur man hittar en silver målad Honda spegel ersättning förare
hur man byter ett bränslefilter i en 1997 chevy k1500