hur man byter en serpentin bälte i en madza 6

hur man byter en serpentin bälte i en madza 6

Serpentine bälte i Mazda 6 är en enda, kontinuerlig bälte som driver vevaxeln av motorn tillsammans med generatorn, vattenpump, luftkonditionering och servostyrning pumpen. Om bältet börjar sträcka tunna fransar eller spricka, kan det glida och orsaka komponenter att misslyckas, vilket resulterar i motorns överhettning eller din servopumpen inte att fungera, till exempel. Byte av serpentin bältet regelbundet hjälper till att hålla bilen igång ordentligt och sparar pengar på lång sikt.

Du behöver:
Breaker bar spärrfunktion
. Hylsnyckelsats.
Platt skruvmejsel.
Maskeringstejp.


1.
Parkera din Mazda 6 på en säker, platt plats, till exempel ett garage eller uppfart. Ställ in parkeringsbromsen och stäng av motorn. Lyft huven på Mazda och koppla bort batterikablarna och ställ dem åt sidan medan du arbetar. Leta reda på Serpentine bältet diagram på undersidan av huven eller ovanpå kylaren kåpan täcker och hänvisa till diagram för den exakta platsen för den automatiska remspännaren som du behöver släppa för att ta bort Serpentine belt.
2.
Leta reda på automatisk remspännaren på framsidan av motorn och placera en lämplig storlek uttag över änden av bulten som sticker ut från ledaren (bulten storlek kommer att variera med året av Mazda). Fäst Ratchet brytaren baren och tillämpas medurs hävstång för att frigöra trumman och lossa spänningen på Serpentine belt. Skjut platt skruvmejsel under bältet och ta bort den från spännaren och långsamt låta ledaren för att återgå till sitt ursprungliga läge. Ta bort bältet från de återstående remskivor för hand.
3.
Placera den nya remmen över vevaxelns remskiva och dra den genom den andra remskivor i motorn av Mazda 6. Följ konfiguration diagrammet för en riktig routing-metoden. Se till att spåren i Serpentine belt anpassa skårorna på remskivorna, och använda en liten bit maskeringstejp för att hålla bältet på plats över varje skiva. Arbeta dig upp genom motorn delar tills du når sträckaren, som bör vara det sista remskivan du rutt.
4.
Applicera medurs tryck på brytaren baren och spännrulle för att låsa upp den från dess automatläge. Utnyttja rem över spännaren med platt skruvmejsel. Ta bort maskeringstejpen remsor från remskivor, anslut batterikablarna till batteriet, och starta fordonet. Låt Mazda att köra i flera minuter medan sträckaren automatiskt justerar Serpentine belt.

Tips och varningar


 • Det exakta antalet remskivor och komponenter inom fordon beror på år och modell av Mazda 6 du kör. Om du saknar konfigurationen diagrammet eller din instruktionsbok kan du ladda ner det nödvändiga pappersarbetet på Mazdas webbplats baserad på året /modell av Mazda 6 du äger. Oavsett hur många skivor är inom det övergripande Serpentine belt systemet, demontering /montering av remmen är samma för alla modeller av Mazda 6 fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en termostat i en kvicksilver bybo 1996
  Hur gör jag lufta ur systemet efter att ha ändrat frostskyddsvätska i en Dodge Dakota?
  hur man spola & fylla en Nissan system gräns kylvätska
  när du ska byta kamremmen på en fiesta
  förståelse fordonsindustrin elektriska kopplingsscheman
  hur man söker efter fårskinn bil omfattar
  Keyless inträde programmet instruktioner
  hur du tar bort torkarbladen på en 1987 Pontiac Fiero
  hur du lägger kylvätska till en Ford Freestar
  hur man polera glasfiber cap släpvagn front