hur man beräknar tjänstevikten

hur man beräknar tjänstevikten

Tjänstevikten är vikten av fordon utan passagerare eller last men med alla de komponenter som behövs för att fordonet fungerade ordentligt inklusive kylvätska, gas, olja och andra standardutrustning. Du måste veta ditt fordons tjänstevikt om du är ute efter att hitta den bruttovikt på din bil eftersom bruttovikt beräknas genom att lägga tjänstevikt vikten på dina passagerare och last vikt

Du behöver:.
Bil skalor.

Beräkna tjänstevikt


1.
Kontakta ditt fordons manual och bestämma fabriken angivna mängder vätska som krävs för fordonet, inklusive en full tank av gas. Fyll ditt fordon i enlighet med denna information. Kom ihåg att fylla alla vätskor och vätskor i bilen, inklusive bromsvätska, spolarvätska, transmissionsolja, servostyrning vätska och olja.
2.
Inbjudan att ditt fordon ska bogseras till en auto garage eller deponi, eftersom båda anläggningarna bör ha skalor tillräckligt starka för att underlätta vikten på din bil. Har din bil vägde som den är, utan tillsatta last eller tillbehör.
3.
Match vikten av ditt fordon som bestämts vid den automatiska garage eller deponi med en lista över vikter fordon trottoarkanten. Du kan hitta specifika vikter fordon bromsa online, genom att konsultera bilens handbok eller direkt från fordonets tillverkare.

Tips och varningar


 • auto garage eller deponi skulle kunna ta ut en avgift för att väga bilen.
 • I Förenade kungariket, tjänstevikt, kallad tjänstevikt, beräknas genom att lägga vikten på bilen plus alla vätskor och vikten av en passagerare som väger upp till 165 pounds.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en bilnyckel batteri
  hur kan man få en bil
  GMC Sierra påminner
  hur man byta ut bränslefiltret på en 1994 honda
  min 1995 Altima startar inte
  Hur man sköter om exteriör auto plast & gummi
  Subaru Legacy 2,5 luftfilter plats
  hur man byter en främre stag på en BMW 330ci
  de nödvändiga verktygen för ett oljebyte i en Fiat Punto
  hur du justerar Toyota strålkastare