Hur ofta ska jag ersätta den vätska servostyrning på min expedition?

Hur ofta ska jag ersätta den vätska servostyrning på min expedition?

Följ anvisningarna

Ford expeditioner kommer med en tillverkarens manual som beskriver de steg som du bör vidta för att bevara och vårda bil. På grund av hur kritiska styrservoolja är att den fungerar din Expedition, rekommenderas det att du kontrollerar din vätska servostyrning var 6 månader efter tecken på missfärgning och ändra din vätska servostyrning så ofta som var 50. 000 miles.

Bra regel av Thumb

När du är osäker är det en god idé att behandla din bils vätska servostyrning med samma regelbundenhet att du ändrar ditt kylvätska. När du arbetar med "long-life" vätska, bör den ändras vart femte år eller 100. 000 miles. För konventionella vätska, ändra det vart tredje år eller 50. 000 miles, vilket som kommer först

Bottom Line

Styrservoolja i din Ford Expedition har en mycket viktig uppgift. Det måste sända hydrauliskt tryck för att göra det enkelt att styra i alla situationer, från under noll till tresiffriga temperaturer under lång tid. Av denna anledning är det alltid rekommenderat att du följer anvisningarna som följde med din Ford Expedition. Ingen vet din bil bättre än de människor som gjorde det, och efter deras instruktioner är det bästa sättet att säkerställa korrekt vård.


Relaterade artiklar


Hur man testar en MAF-sensor
vad som menas med broms blekna?
hur dra åt en rem
hur man installerar en Chrysler Serpentine belt
hur du tar bort den främre skivbromsrotorn av 1995 honda lx
hur man identifierar en Dana 35 axel
Vad är högt miltal olja?
hur man kan stoppa överdriven oljeanvändning och konsumtion i en bil
hur du tar bort reservhjulet från en 2006 Dodge Grand Caravan
hur man kan bli av råttor i bilar