Hur kontrollerar jag oljan på en 1994 Honda Magna 750?

Hur kontrollerar jag oljan på en 1994 Honda Magna 750?

Det finns olika sätt att kontrollera oljenivån på en motorcykel. Många motorcyklar har ett fönster där du kan titta för att se oljenivån. Övriga motorcyklar har mätsticka som liknar dem på andra fordon, du drar ut oljestickan och läs oljenivån på den. I 1995 års Honda Magna 750 har en mätsticka. Det är viktigt att hålla motorcykeln nivå medan du kontrollerar oljan att få en korrekt läsa av nivån

Du behöver:.
Rag


1
. . Tun cykeln av. Sätt cykel på mitten cykelställ så att den sitter rakt upp. Titta på höger sida av motorn fallet. Det blir två skruvkorkar. Ju större en är påfyllningslocket och den mindre är mätstickan.
2.
Skruva den mindre locket på motorn fallet. Dra ut oljestickan från motorn och torka av med trasa. Kontrollera att du torka bort all olja, så att när du kolla oljan, kommer du att få en korrekt behandling.
3.
Stick stickan i motorn och skruva locket på. Vänta i cirka 10 sekunder och ta bort stickan. Håll oljestickan pekade nedåt eller i sidled så att oljan inte rinner upp stickan och foul läsandet.
4.
Titta längst ner på mätstickan. Se om oljan på mätstickan är mellan "full" och "lägg till" rader. Oljan på stickan bör vara upp till, men inte överträffar "full" linje. Någonstans mellan "full" och "lägg till" linjer är inte skadligt för motorn.
5.
Torka av mätstickan och kontrollera olje en andra gång för att du fick en bra behandlingen första gången. Byt ut oljestickan och fyll på olja upp till "full" rad, om oljenivån är låg.

Tips och varningar


 • Om oljan är mycket mörk och rinnande bör du ändra det.
 • Fyll inte oljan bortom "full" linje. Det är illa att köra motorcykel med för lite olja, men värre att köra den med för mycket olja.


 • Relaterade artiklar


  min 2000 Lincoln LS startar inte
  hur man Bondo en bil buckla
  hur man byter en ventil packning på 1999 BMW 323i
  hur man roterar däck på en Dodge 2500 lastbil
  Rekommenderad service för en 2008 Mazda 3
  mustang 5,0 vridmoment specifikationer
  hur man byter en värmare kärna på en 1988 bronco II
  hur man byter startmotorn i en Lexus GS 400
  Hur däck jag ändra på Ford Econoline?
  hur du tar bort en GSX-R kedja