Felsökning och reparation bil bromsar

Felsökning och reparation bil bromsar

Den genomsnittliga uppsättning bromsar bör vara 30. 000 till 70. 000 miles, enligt howstuffworks. com. Alla bromsar så småningom att behöva repareras. Tecknen du bromsar behöver service kan variera från högt skärande gnissel och skrek till malning. Om något av dessa symtom är närvarande, behöver din bromsbelägg bytas ut. Rätt bromsbelägg är en process som inte kräver en resa till mekaniker

Du behöver:. .
Olika storlekar uttag
Socket förare.
Lug skiftnyckel.
Skjutmått kolv kompression verktyg.
Broms renare.
Bromsfett.


1.
Kontrollera att du har nya bromsbackar, nya rotorer, broms renare och fett. Många gånger rotorer kan bearbetas, eller slipas ned till göras slät igen och återanvändas. Du kommer bara att veta detta när du väl rotorerna av hjulet och in i en butik.
2.
Ställ bilen domkraften under sidan av den bil du vill service. Detta är framdäcken på fordonet, så välj antingen föraren eller passagerarsidan och Jack bilen upp tills däcket är bara från marken. Fäst alltid bilen med en pallbock före arbetar på upplyft bil. Lita aldrig på domkraften för att hålla fordonet.
3.
Bort däcket. Detta består av att ta bort muttrarna och dra av däcket från navet.
4.
Identifiera rotorn och bromsoket. Rotorn är en stor skivformad bit metall. Bromsok kramar rotorn och hus bromsarna skor. Rotorn går i bromsoket och bromsbackarna sitter mot rotorn.
5.
Ta bort bromsoket. Detta sker genom att ta bort två bultar som håller den på plats-en på ovansidan och en på botten. När dessa skruvar har avlägsnats, bör bromsok dra sig bort från rotorn. Den gamla bromsbackar kan falla ur bromsoket. Oroa dig inte om detta händer, du kommer att ersätta dem ändå
6
Drag av rotorn direkt från hubben. . . Du måste ta rotorn till en Biltema för att avgöra om den kan bearbetas och återanvändas. Om så är fallet, kommer Biltema göra detta åt dig för en liten avgift. Om rotorn inte kan bearbetas, måste du köpa nya rotorer.
7.
När du säker nya eller bearbetade rotorer, använda broms renare att noggrant rengöra rotorer för att avlägsna fett och smuts. Nya rotorer kommer med ett tunt lager fett på dem för att förhindra rost så broms renare ska användas även på nya rotorer. När rotorerna är rena, placera dem tillbaka på navet.
8.
Nya bromsbackar måste placeras i bromsoket och sättas tillbaka på rotorn. Komprimera kolven inuti bromsoket. Bildelar butiker säljer speciella verktyg för att göra detta, eller så kan du bara använda en stor C-klämma. När kolven komprimeras, fetta in ryggen på skor och lägg dem i bromsoket.
9.
Skjut bromsok tillbaka över rotorn och säkra på plats med monteringsbultarna .
10.
Montera däcket på navet och sänka bilen.
11.
Upprepa proceduren för den andra sidan.

tips och varningar


 • Byta bromsbackar är ett förfarande som, med lite övning, kräver endast ett par timmar. Med rätt skötsel, kommer ditt nya bromsbackar utföra för många tusen miles.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort PCV ventilen på 2000 Lincoln LS
  hur man mäter ett spår på ett fordon
  hur man byter en främre strålkastare på en ’93 saturn
  hur man byter en gas filter på en 2005 Ford Ranger pickup
  hur man rengör ett luftfilter i en 1992 Nissan 300Z
  hur du tar bort en nyckel från en 2001 banbrytande
  hur kan man få en bil med domkraft
  hur man byter acura strålkastare
  Jeep Wrangler ratten avlägsnande
  hur man berättar samma storlek som en VW-motor