Felsökning luftkonditioneringen på en ’93 Honda Civic

Felsökning luftkonditioneringen på en ’93 Honda Civic

Felsökning luftkonditioneringssystemet i din ྙ Honda Civic innan sommaren kommer runt. De problem med Hondas AC-systemet är ganska lätta att diagnostisera, om det är ett problem med en läckande slang eller en trasig säkring. Innan du tar ditt fordon till en mekaniker, det finns några grundläggande åtgärder för felsökning kan du köra igenom på egen hand

Du behöver:. .
AC spårvidd tryckprovet


1.
Starta motorn och slå på AC och den elektriska fläkt för att kontrollera om AC kontroller är löst eller svåra att flytta. Har ersatt kontroller om det behövs. Om fläkten inte startar, kan en säkring ha gått, eller fläkten kan vara defekt.
2.
Kontrollera säkringen rutan nedan och till vänster om ratten för alla säkringar. Läs schematiska på insidan av säkringsdosan täckning för instruktioner om hur man hittar säkringen motsvarar AC-system. Om metalltråd inuti glaset säkring-rör är trasig eller skadad, ersätt den med en annan av exakt samma strömstyrka.
3.
Inspektera alla AC slangar för veck eller läckor. Om du märker en knut, klämma slangen mellan dig tummen och pekfingret tills Kink minskar. Om det finns en oljig återstod på slangar och AC, kan du behöva ha dem ersättas.
4.
Vrid AC upp till den kallaste inställning med motorn igång för att kontrollera om den magnetiska kopplingen ansluten till AC-kompressor engagerar. Du kommer att kunna se och höra kopplingen slå på. Om det inte blir över, kan systemet låg på köldmedium. Har en mekaniker fylla på köldmedium för dig. Kontrollera eventuella läckor på kompressorn och se till att drivremmen är säker. En alltför högljudd kompressor kan innebära att det är nära till misslyckas. Det skulle också kunna tyda över förorenade köldmedier, luft i systemet eller fel typ av kompressor smörjmedel.
5.
Starta motorn och öppna huven. Kontrollera de två slangarna nära brandväggen. De båda ska vara varm men en av slangarna måste vara något svalare än den andra. Om det inte kan ventilstyrning vara dåligt och kan behöva bytas ut. Brandväggen är den metall partitionen mellan motorrummet och passagerarutrymmet.
6.
Kontrollera att AC systemet har tillräckligt tryck. Stäng av motorn och anslut AC-mätaren tryckprovet. Ta bort den svarta mössor från tjänsten hamnar på AC enheten och skruva den blå slangen till låga sidan motoranslutning och den röda slangen till hög-sida service port. Läsningen ska vara mellan 50 och 80 PSI. Ha en mekaniker undersöka ytterligare för dig om den behandlingen är under detta intervall.


Relaterade artiklar


hur gör jag avkoda ett fordon id-nummer från 1980?
Chevy Cobalt problem med styrningen
neon bil oljeläckage orsaker
hur man byter filter mazda stuga
hur man installerar en tredje rad plats i en suv
Jeep Wrangler ratten avlägsnande
Jag kan inte få nyckeln ur tändningslåset på en 1995 medborgerlig
hur man byter strålkastare i en 2006 kobolt
instruktioner om att ta bort en dörrpanel
hur man hittar VIN nummer på en 1950 modell ford bil