Dodge Durango felsökning luftkonditioneringen

Dodge Durango felsökning luftkonditioneringen

Felsökning luftkonditioneringssystemet i din Dodge Durango innan hunden dagar av sommarhit. Problem med din Durango AC-system är ganska lätta att diagnostisera, vare sig det ett problem med låga nivåer av köldmedium eller en felaktig kompressor. Innan du tar din bil till en mekaniker för vad som kan bli en dyr tjänst, det finns några enkla åtgärder för felsökning kan du köra igenom på egen hand

Du behöver:. .
Luftkonditionering komprimering testfigur


1.
Kontrollera säkringen rutan till vänster om bromspedalen för alla säkringar. Läs schematiska på insidan av omslaget till säkringsboxen för instruktioner om hur man hittar säkringen är ansluten till luftkonditioneringssystemet. Om den tunna metallband inuti glaset säkring-rör är trasig eller skadad, ersätt den med en annan av exakt samma strömstyrka.
2.
Starta motorn och slå på AC och elektrisk fläkt för att kontrollera eventuella skador på kontrollerna. Om strömbrytarna är lösa eller svåra att flytta, få dem ut. Om fläkten inte startar, kan en säkring ha gått, eller fläkten kan vara defekt.
3.
Starta motorn och ställ in AC till den kallaste inställningen. Kolla under huven för att se om den magnetiska kopplingen ansluten till AC-kompressor engagerar. Du kommer att kunna se och höra kopplingen tur över. Om det inte gör det kan systemet låg på köldmedium, Kontrollera att drivremmen är ordentligt ansluten till kompressorn. En kompressor som är alltför bullriga kan behöva bytas ut. Detta skulle också kunna peka på över förorenad kylarvätska, luft i systemet eller fel typ av kompressor smörjmedel. Om kopplingen är emot spänning men är inte engagerande kompressorn, skulle kopplingen vara defekt och behöva bytas ut. Om du upptäcker en läcka runt kompressorn axeltätningen kan tätningen behöver bytas ut.
4.
Kontrollera att de två Värmeslangarna nära brandväggen är varma. En av slangar ska vara lite coolare än andra. Om de är båda samma temperatur kunde ventilstyrning vara trasig och kan behöva bytas ut. Värmaren slangarna är ungefär tjockleken på ett vanligt trädgårdsslang. Brandväggen är den metall partitionen mellan motorrummet och passagerarutrymmet och sträcker sig från under vindrutan för att under motorn.
5.
Kontrollera AC slangar för eventuella läckor. Om du märker oljiga återstoden på slangar, kan de behöva bytas ut.
6.
Testa luftkonditioneringssystemet för tillräckligt tryck. Stäng av motorn och anslut spårvidden tryckprovet. Ta den svarta mössor från låg och hög sida hamnar. Fäst den blå slangen till låg-sida service port, och den röda slangen till hög-sida service port. Läsningen ska vara mellan 50 och 80 PSI. Om mätvärdet ligger under detta har en kvalificerad mekaniker undersöka det åt dig.


Relaterade artiklar


Subaru Legacy 2,5 luftfilter plats
hur klyftan tändstift och poäng
bil vakuum handverktyg
hur du ändrar bromsbelägg på en Ford F150
vad är en automatisk styrstag?
hur du hittar den utväxling på din bil
hur till förbifartsleden katalysator
hur man återställer TPMS på en 2002 Cadillac
hur man återställer däcket varningen i en Suzuki SX4
hur man byter lätt dimma lampan i en Mazda 6