vad som menas med broms blekna?

vad som menas med broms blekna?

De flesta fordonsbromssystem använda friktion för att omvandla energi till värme och tryck mot hjulen för att få dem att sakta ner eller stoppa. Frågor som rör bromssystemet kan leda till broms blekna

Definition

Brake toningen är minskningen av bromskraft med ett bromssystem. , som normalt sker efter ihållande eller upprepad inbromsning. Broms blekna kan utvecklas i alla fordon, inklusive lastbilar, bilar och flygplan, som har en friktion bromssystem.

Orsaker

Bromsning omvandlar bilens fram drivkraft till värme, som skickas till bromsbeläggen, vilket i sin tur överför värme via bromsok och kolvar i bromsvätska, vilket ledde till koka. Detta kokpunkten kan störa hydraultryck och leda till bromsbortfall. Värme gör också bromsslangar att expandera ytterligare minskar hydraultryck. Förorenar i bromsvätskebehållaren, exempelvis vatten, kan absorberas av den uppvärmda vätskan och resultera i broms blekna.

Förebyggande /Lösning

Drivrutiner kan kraftigt minska risken för bromsen blekna genom att ändra bromsvätska regelbundet för att undvika en uppbyggnad av föroreningar. Fade stopp broms kylare kan också installeras, som passar mellan bromsok kolven och bromsbelägg motbrickan att minska överföringen av värme från plattan och bromsok till bromsvätskan.


Relaterade artiklar


steg för detaljer bil
Hur installerar jag fjärrstyrning på en 96 chevy Tahoe?
Hur ändrar jag en strålkastare på en 1988 Gold Wing?
hur man byter batteri på en VW Jetta
hur du justerar Toyota strålkastare
hur man byter en främre stag på en BMW 330ci
hur man polera glasfiber cap släpvagn front
vad är en automatisk styrstag?
hur man byter en stuga filter i 1998 F150
hur du tar bort en klarlack finish