hur man kan återställa den ursprungliga glans till GM aluminium hjul

hur man kan återställa den ursprungliga glans till GM aluminium hjul

GM aluminiumfälgar ser bra när de är nya men till slut dagligt slitage gör att de ser skamfilat, fläckiga eller gula. GM aluminiumhjul har också en tydlig skyddande lager över dem som slits ut över tiden. Aluminium är en mjukare metall än rostfritt stål, krom och andra material hjul, så det är svårare att hålla rena och ser ut som nya. Återställ glans till GM aluminium fälgar för att få dem att se ut som nya

Du behöver:.
400-slippapper
800-slippapper.
1200-slippapper.
Vatten.
Klarlack sprayfärg.


1.
Sand hjulen med 400-slippapper. Sand alla områden på ytan av hjulet tills alla korrosion och missfärgning är borta. Om den röda GM symbol är fortfarande i mitten av hjulet och du vill hålla det där, placera maskeringstejp över den skrivelser före slipning.
2.
Gå över ytan av hjulet igen, men använder 800-slippapper. Håll våt sandpapper genom att köra en vattenslang över hjulet medan slipning eller kontinuerligt doppa sandpapper i vatten. Detta håller slipdamm från att bygga upp och orsakar repor på hjulet. Den 800-slippapper bort djupare repor som gjorts av 400-slippapper.
3.
Slipa ytan en sista gång med 1200 slippapper och vatten. Håll sandpapper blöt hela tiden. Den 1200-slippapper tar bort alla repor från tidigare sandpapper och jämnar ytan på hjulet. Skölj hjulet och låt det torka ordentligt.
4.
Spray tre tunna lager klarlack måla över GM hjulet. Detta ger tillbaka lyster och ger skydd precis som originalet finish. Hjulen ska se ut de gjorde rätt utanför utställningslokalen golvet.

Tips och varningar


 • Använd inte sandpapper med kornstorlek mindre än 300, eftersom repor från lägre kvaliteter av sandpapper är djup nog att ses efter klarlack tillämpas.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör insidan av strålkastarna
  hur man programmerar en Nissan skurk transponder nyckel
  hur man spola värmarens kärna på en 2000 Chevrolet Silverado
  Optima batteri specifikationer
  Varför min chevy truck luktar gas?
  hur man byter stötdämpare bak på min Cadillac
  hur man byter ett luftfilter på en 1999 Town & Country
  hur man byter en stuga filter i 1998 F150
  hur man byter arm vindrutetorkaren på Nissan
  hur du justerar strålkastarna på en 1998 Dodge Caravan