hur man installerar en Chrysler Serpentine belt

hur man installerar en Chrysler Serpentine belt

Den äldre modell Chrysler fordon lita på en V-rem-system som liknar serpentin bälten, men de nyare modellerna av Chrysler har de mer lättillgängliga Serpentine belt system för att köra sina fordon. Serpentine bältet gör sin väg genom de olika delarna av motorn tillsammans med vevaxeln själv, till exempel luftkonditioneringen pump, generatorn och servopumpen, beroende på vilken modell av Chrysler du kör. När remmen börjar striden, spricka eller gå sönder med tiden, behöver en rem som ska installeras för att hålla fordonet på vägen där du behöver det.

Du behöver:
Breaker bar spärrfunktion
. Hylsnyckelsats.
Skiftnyckel.
Platt skruvmejsel.
Maskeringstejp.


1.
Öppna huven på din Chrysler fordon och koppla bort batterikablarna från batteriet med skiftnyckeln. Leta reda på Serpentine bältet diagram och hänvisa till detta för exakt konfiguration av remskivor att din viss typ av Chrysler har Serpentine bälte som sträcker sig igenom. Se tabellen för att hitta den automatiska remspännaren, som måste lossas för att installera en ny rem.
2.
Route den nya remmen genom remskivor inom motor din Chrysler fordon. Se till konfigurationen diagrammet för korrekt routing-metoden, och börja med vevaxelns remskiva vid foten av motorn. Arbeta dig nerifrån och upp. Applicera en liten bit maskeringstejp på varje rem och remskiva när du har dirigeras det genom en särskild del för att hålla bältet på plats medan du arbetar dig igenom mot automatisk rem spännaren. Spara sträckaren till sist, eftersom du kommer att behöva lite slack i bältet tills du kommer till den punkten i processen.
3.
Hitta den automatiska remspännaren inom motorn och kontrollera storleken på muttern som sticker ut från sidan av spännaren av stickning en sockel över änden på den. Förstå att medan de flesta Chrysler modeller använder en 3 /8 tums uttag, kan vissa modeller har en annan storlek mutter på remskivan. Fäst uttaget till slutet av brytaren bar Ratchet och facket Ratchet och uttag över i slutet av remskiva muttern. Sätt press i den riktning som anges på sjökortet diagrammet i flera sekunder tills spännaren har en chans att släppa alla spänningar och skjut bältet på plats över trumman med platt skruvmejsel. Släpp hävstångseffekt trycket långsamt tills remspännaren är i sin ursprungliga, automatiska läget.
4.
Avlägsna maskeringstejpen från remskivor och bälte när spännaren har skjutits upp på plats och bältet är installerad. Ersätt batteriet leder med skiftnyckeln, stäng huven och starta fordonet.

Tips och varningar


 • Om konfigurationen och dirigering diagram saknas från huven av din Chrysler fordon kan du kontakta någon lokal återförsäljare för att skaffa en ny, eller så kan du ladda ner ett direkt från Chryslers Ägare delen av webbsidan. Dessutom kommer ditt lokala bibliotek medföra kopior av olika reparationsmanualer beroende på exakt modell av Chrysler du äger.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan få baklykta trådarna på 2009 subaru skogsbrukare
  2006 Lincoln Zephyr Oljebytesinstruktioner
  hur man köper anpassade fälgar
  Hur byter jag bakre vindrutetorkare på en Lexus gx470?
  Felsökning gamla bil larm
  hur man byta däck på en enklav
  Vad är funktionen av en gas cap?
  hur man kan kontrollera en förrätt magnetventil
  hur du lagrar en jeep sufflett
  BILSTYLING verktyg