hur man gör en vätska kolla på en 6-växlad växellåda i ett F150

hur man gör en vätska kolla på en 6-växlad växellåda i ett F150

Transmissionsolja är en typ av olja som används för att smörja växlarna, reduceringar vridmoment och andra komponenter i en automatisk växellåda. Den fungerar ofta som hydraulvätska i system servostyrning och som hydraulvätska i manuella växellådor. I samtliga fall säkerställa en tillräcklig tillförsel av vätska i gott skick är ett enkelt och kritisk bit av förebyggande underhåll. Om motorn körs utan den, eller med smutsiga vätska, kunde överföringssystemet skadas. Kontrollera vätskan i den sexväxlade växellådor (som alla automatiska) på mest Ford F-150-modeller är ett enkelt jobb.
1.
Börja lastbilen och köra det i minst 20 miles så att vätskan värms upp till normal arbetstemperatur så det kommer att expandera sin verksamhet volym.
2.
Park på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen att se till att lastbilen inte flytta oväntat eftersom du kontrollera vätskenivån.
3.
Håll foten på bromsen och flytta växelspaken genom alla växellägen, stanna på varje växel för tillräckligt med tid att höra det fullt ut engagera.
4.
Ställ växelspaken till "Park". Stäng inte av motorn.
5.
Öppna köksfläkten med huven release i kabinen. Ut ur bilen och motorhuven för att komma åt motorn.
6.
Hitta transmissionsolja mätstickan. Det kommer att märkas med "transmissionsolja" eller med en symbol som ser ut som en hästsko. Den exakta platsen för oljestickan varierar från årsmodell till årsmodell, men på senare-modellen F-150S är precis till höger om batteriet. F-150 modeller från 2010 och framåt har inte en transmissionsolja mätstickan i sitt sexväxlad versioner. Dessa fungerar med en helt sluten överföring som inte skulle behöva fyllas på. Om du misstänker överföring problem med en av dessa F-150s, måste du föra det till ett servicecenter för kontroll.
7.
Skruva ur oljestickan locket och dra ut oljestickan. Torka den ren på en trasa och sätt in den i vätskebehållare.
8.
Dra ut oljestickan igen och titta på den. Om vätskan når den nivå som präglas av schackrutig etsade i mätstickan, de är tillräckliga. Om det är under denna nivå måste du lägga till vätska, och om det är över denna nivå, kan du behöva dränera en del, eftersom vätska över rekommenderade nivåer kan orsaka transmissionsfel. Mätstickan skall ange vilken typ av vätska för att lägga till.


Relaterade artiklar


hur man tråd en automatisk generator
diagnostiska verktyg fordonsindustrin
hur du tar bort märkpenna från billack
kan jag registrera min bil i Kalifornien om det inte uppfyller smog inspektion?
Hur testar jag en switch bromsljus?
hur man berättar samma storlek som en VW-motor
Hur byter jag en C-klass strålkastare?
hur du justerar strålkastarna på en 1998 Dodge Caravan
Sonoma reservdäcket plats
hur man skyddar en ny bil vindrutan med vax