hur man byter knacksensorn i en 1997 voyager

hur man byter knacksensorn i en 1997 voyager

Från 1997 Voyager var en medelstor van konstruerad och tillverkad av Chrysler under Plymouth namnet varumärke. Voyager är utrustad med en knock sensor som känner detonation av luft-och bränsleblandningen inom Voyager cylinder. Detta är vanligtvis kallas pinga eller knackar kommer från motorrummet. Om du hör dessa ljud bör knacksensoren troligen ersättas

Du behöver:. .
Wrench
Ersättning sensorn.


1.
Placera Voyager i "Park" och att fordonet svalna en halvtimme. Detta kommer att ge gott om tid för komponenterna svalna tillräckligt.
2.
Öppna huven på Voyager och leta reda på knacksensorn. Givaren sitter på motorblocket bredvid insugningsröret. Sensorn kommer att ha en kabelstam fäst vid den och ser ut som en liten rektangel
3
Koppla loss kablaget. . Tryck ihop flikarna på sidan av selen och drag. Placera kabelstammen åt sidan.
4.
Lossa bulten som håller fast sensorn med hjälp av en skiftnyckel. I 1997 Voyager sensorn skruvar på plats. Vrid sensorn motsols och dra sensorn ut ur fordonet.
5.
Placera ersätta givaren på plats och vrid medsols. Fortsätt att vrida tills givaren är tight. Byt ut bulten som håller fast ventilen, skruva fast med skiftnyckel. Anslut kablaget tillbaka in i sensorn, du kommer att höra ett klick på plats. Givaren är nu ersatt. Stäng huven på Voyager.


Relaterade artiklar


hur man byter en svans glödlampa i en 2005 Jetta
hur man återställer olja ljus på 2003 saturn ion
Namnen på karosskomponenter
hur man läser lug nut mönster
hur du tar bort vinylen grafik från en back bil fönster
husky liners vs weathertech
hur man byter köldmedium i en Subaru Forester
hur man installerar Toyota Tacoma klädslar
Jeep Wrangler ratten avlägsnande
motorcykeldäck specifikationer