hur klyftan tändstift och poäng

hur klyftan tändstift och poäng

Ofta tyou kan köpa tändstift redan gapped enligt din motor specifikationer. Klyftan inställningen är avståndet el tillåts båge mellan centrum och jordelektroden på spetsen av tändstiftet. Ett tändstift som inte är gapped korrekt kan göra att motorn inte fungerar korrekt. Om du behöver lucka tändstiften själv, kan du göra det genom att erhålla rätt gapping verktyg. För att ta reda på rätt lucka inställning, kontrollera utsläppen taggen under huven på bilen, eller kolla instruktionsboken.

Du behöver:
Gap verktyg
. Tändstift.


1.
Skaffa en lucka verktyg. Coin-stil gap verktyg används traditionellt, men NGK inte rekommendera användning av detta verktyg med nya ädel metall tändstift. NGK rekommenderar användning av en kabel-stil gap verktyg.
2.
Kontrollera nuvarande klyftan inställningen av tändstiftet. För att ta reda på inställningen, för in kabeln öglorna på klyftan verktyget mellan marken och mitt elektroder på spetsen av tändstiftet tills du hittar en slinga som passar tätt på plats. Till exempel, om gapet inställningen bör vara 0,040 tum för just den motorn, bör motsvarande trådögla passar snuggly. Om den inte gör det måste du justera gapet.
3.
Justera avståndet om det behövs. För att justera, använda den plana ytan som finns på gapet verktyg för att utöka eller minska klyftan mellan elektroderna. För att vidga klyftan genom att sätta den plana ytan mellan elektroderna och driva upp. Att minska klyftan, placera den plana ytan på toppen av jordelektroden och tryck nedåt.
4.
Kontrollera gapet på tändstiftet igen med hjälp av gapet verktyget. Upprepa processen med en utvidgning eller förträngning som behövs tills gapet mellan elektroderna är rätt inställning.


Relaterade artiklar


hur man byter en stuga filter i 1998 F150
hur du justerar strålkastare för en 2003 corolla
Namnen på karosskomponenter
hur man byter strålkastare i en Pontiac Aztek
hur man byter en stuga luftfilter för en 2005 Honda accord
2006 Lincoln Zephyr Oljebytesinstruktioner
hur man kan kontrollera slitna stötdämpare
hur man byter packning för ventilkåpa på en E46 BMW
hur du ändrar bakdämpare på en sunfire
hur man byter arm vindrutetorkaren på Nissan