hur du tar bort en LT1 EGR-ventil

hur du tar bort en LT1 EGR-ventil

Den LT1 var en högpresterande smallblock-motor designad och tillverkad av General Motors. Det är inte att förväxla med "LT-1", en hög uteffekt GM motor från 1970-talet. Producerad från 1992 till 1997 var LT1 används i många GM fordon från Chevrolet Corvette, Camaro och Caprice till Pontiac Firebird, Cadillac Fleetwood och ett par Buick. Den LT1 använde en EGR-ventil att återcirkulera en del av motorn avgaser tillbaka in i motorn cylindrar, säkerställa god bränsleförbrukning och motorns effektivitet. Det är viktigt att veta var EGR finns i din LT1 motorn och hur man tar bort det i fall du behöver för att rengöra eller byta ut den

Du behöver:.
Hylsnyckel


. 1.
Placera bilens växellåda i "Park", stäng av LT1 motorn och låt den svalna med motorn avstängd. Detta kommer att säkerställa komponenter häftigt att beröra och förhindra eventuella brännskador.
2.
Leta EGR-ventilen under huven. Ventilen är placerad direkt bakom insugningsröret. Det är en svamp som ser ventil med en liten slang som kommer ut av den sida av den.
3.
Använd en hylsnyckel för att lossa och ta bort de två bultarna ventilen. Ventilen kommer nu att lösa. Ställ bultar på en säker plats för ominstallation.
4.
Koppla ventilen genom att dra den elektriska kontakten från toppen av ventilen. Placera den elektriska kontakten till sidan.
5.
Leta slangen gastillförsel, som är på sidan av ventilen. Dra ut slangen ur ventilen. Nu kan du ta bort EGR ventilen. Dra ventilen av balken, del kraft kan krävas beroende på kolavlagringar omger enheten. Efter uttagningen din LT1 har EGR-ventil är redo för underhåll eller utbyte.


Relaterade artiklar


Jag kan inte få ut nyckeln tändningen i en grand prix
hur man byter bromsarna på en 1994 Jeep Wrangler
hur du låser upp liftgate på en 2000 Jeep Grand Cherokee
Felsökning varför torkarbladen inte kommer att fungera
hur du lagrar en jeep sufflett
hur man får repor av din bil
hur man öppnar en låst dörr saturn bil
Parlamentet påminner för 2001 Nissan Sentra
Maryland bil inspektionskrav
Sonoma reservdäcket plats