grundläggande strålkastare justeringar

grundläggande strålkastare justeringar

Bilens halvljus bör lysa nedåt på väg i en vinkel som inte bara påverkar inte mötande förare, men ger dig även möjlighet att se tillräckligt vägen vid motorvägen hastigheter. Principiellt på tio till 15 meter avstånd, bör strålens centrum läge vara två till fyra inches lägre än de faktiska höjd strålkastare från marken. Höger, eller förarsidan, bör strålkastare lysa inåt något för att hjälpa till belysning på vägen framför föraren, snarare än skiner in mötande trafik.

Du behöver:
kryssmejsel

Bestäm anpassningar som krävs


1
Kör ditt fordon på ett jämnt underlag inom. . två fot på en vägg eller garageport. Sätt på strålkastarna.
2.
Bifoga en kvadrat med maskeringstejp på väggen där varje bom centrum visas. Förläng en remsa av maskering kranen mellan två punkter. Fäst den utökade maskeringstejp för att väggen.
3.
Mät utökade bandet för att avgöra om den lodräta justeringen av en av lamporna är felaktig. Den utökade bandet ska vara jämnt mellan de två punkterna. Notera vilken ljus (om någon) behöver höjdled.
4.
Föra fordonet tillbaka tio till 15 meter. Slå på strålkastarna och markera mittpunkten på strålkastare strålen på väggen med maskeringstejp. Mät avståndet från mittpunkten till den ursprungliga linjen. Den nya punkter bör vara två till fyra inches lägre än den ursprungliga platsen.
5.
Stäng av strålkastarna för att undvika uppvärmning av strålkastare skruvarna till en obehaglig temperatur.

justera strålkastarna


1.
Lokalisera de två justerskruvarna på varje strålkastare. Justerskruvarna håll inte strålkastare på plats, utan snarare används för att möjliggöra anpassning av strålkastare balken. Den vertikala skruven är normalt placerad på toppen av strålkastare. Den horisontella skruven är placerad på sidan.
2.
Höja eller sänka strålkastare genom att vrida den vertikala justeringsskruven. Vrid skruven medurs för att höja balken. Vrid moturs för att sänka strålen.
3.
Vrid det horisontella justerskruven medurs eller moturs för att justera det högra strålkastare balk eller vänster.
4.
Slå på strålkastarna. Bestäm om strålkastare strålen justeringar är tillräckliga. Stäng av strålkastarna. Gör eventuella korrigerande justeringar. Upprepa processen vid behov.
5.
Byt trimma bort för att få tillgång till strålkastarna.

Tips och varningar


 • Du kanske måste ta bort trimma ringen på strålkastare för att exponera justerskruvarna. Trim ringar är oftast säkras med en snap-on montering. Om inte annat bifogas, ta bort klämmorna eller skruvar som håller trim på plats. Dra trim ordentligt för att ta bort. Vända processen att ominstallera trim.
 • För fordon med kroppen eller ram hissar, kan du behöva sänka balkar för att undvika att köra bil faror.
 • strålkastare justerskruvar inte fästskruvarna, att de inte håller strålkastare på plats, utan låter istället medelpunkten i det strålkastare balken. Skruvarna bör vända fritt med tryck. Om skruven stannar svarvning, har du nått maximal justering nivå.
 • Avsiktligt justering halvljus strålkastare att lysa längre ner på gatan kan resultera i helljus ljus riktas i ansiktet på förarna i mötande trafik, orsakar riskerna längs vägarna.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en bränsleledning i en bil
  bil av däck tutorial
  hur man skyddar en ny bil vindrutan med vax
  hur du tar bort strålkastarna på en Tiburon GT
  hur du justerar strålkastarna på en 1998 Dodge Caravan
  hur man läser lug nut mönster
  hur man byter en ventil packning på 1999 BMW 323i
  hur man kan bli av med lukten av hund från en bil
  hur man byter en bil oljefilter utan att spilla olja överallt
  hemlagad rengöringsmedel för bilrutor