Missouri lagar om att köpa en bil från en person

Missouri lagar om att köpa en bil från en person

I Missouri, övervakar de motorfordon uppdelningen av Missouri Department of Revenue licensiering motorfordon, tilldelningen och registreringen. Om du planerar att köpa en bil från en annan person, måste du kontakta denna uppdelning vid någon tidpunkt att juridiskt registrera din bil. Bekanta dig med Missouri lagar om att köpa en bil från en privat fest innan du börjar handla.

Proper Äganderättsöverföring

innan du betalar den andra personen för den bil du vill, se till att han har fyllt i intyget om titeln korrekt. Titeln måste innehålla ditt fullständiga namn och adress, datum för försäljningen, vilken typ av bil, försäljningspriset, licensnummer av säljaren och mätarställningen. Om bilen är över 10 år gammal, är mätarställningen inte behövs. Både säljare och du (köparen) måste skriva under titeln. Han måste också ge dig bevis på en nyligen säkerhet och utsläpp inspektion (inom de senaste 60 dagarna).

Registrering Bil

När du undertecknar ett avtal om att köpa någon annans bil, har du 30 dagar att besöka Motor Fordons division och registrera titeln. Du måste också betala din moms på den tiden (det Missouri State webbplats erbjuder en online moms miniräknare). Ta med din köpebrevet med dig, tillsammans med det undertecknade titel och din licens, för att slutföra denna uppgift. Om du inte uppfyller kraven i denna stat lag, kan du drabbas av påföljder på upp till $ 200. Du måste få tillfälliga skyltar att sätta på bilen i väntan på din faktiska tallrikar-Försök inte att köra fordonet utan tillfälliga eller nyregistrerade plattor. Säljaren måste ta bort sin gamla plattorna efter att överföra bilen till dig.

Lemon Lagar och garanti

När du köper en begagnad bil från en privat fest, agerar staten citron lag (skydd för köparen att köpa en defekt bil) inte. Säljaren kan överföra ägandet av en bil "som är", vilket innebär att du inte har en garanti. Om något går fel med bilen, är du ansvarig för att fixa problemet. Av denna anledning varnar statens justitieministerns kontor bilköpare att vidta extra försiktighetsåtgärder när de söker en begagnad bil innan du lämnar över pengar. Gör en sökning fordon historia och hyra en mekaniker att kolla bilen. När det är möjligt köpa en begagnad bil som fortfarande har skydd från tillverkarens garanti.


Relaterade artiklar


hur man Bondo en bil buckla
bilbarnstol städning tips
hur du tar bort bränslefiltret bulten på en 1998 Camry 4-cylindrig
hur du ändrar bromsbelägg på en Ford F150
hur man städa upp på bilklädslar
hur man programmerar en Nissan skurk transponder nyckel
ersätta en Acura MDX bakrutetorkare
hur man programmerar en Ford F-250 nyckel
hur man tråd en Bosch generator
hur man byter olja på 2003 Jeep Liberty