Hur felsöker jag A / C på en 2004 Chevrolet Tahoe?

Hur felsöker jag A / C på en 2004 Chevrolet Tahoe?

När du anlitar luftkonditioneringen i din 2004 Chevrolet Tahoe och allt du får är skitkul av varm luft, är det dags att göra lite felsökning. Lyckligtvis problemen är ganska enkel att diagnostisera, till exempel en trasig säkring eller lågt tryck. Innan du tar 2004 Chevrolet Tahoe i för vad som skulle bli en dyr reparation, gå igenom några åtgärder för felsökning på din egen

Du behöver:.
Air-conditioner gauge tryckprovet


1.
Kontrollera A /C mätare och knappar (med motorn på) för något motstånd eller slarv. Lyssna för fläkten för att slå på. Om det inte gör, kan en säkring ha gått, eller fläkten kan vara defekt och behöva bytas ut.
2.
Inspektera säkringsboxen för en trasig säkring. Ta bort säkringen lock-på instrumentpanelen bredvid ratten. Kontrollera schematiska på insidan av gruppcentralen för instruktioner om hur man hittar säkringen motsvarar A /C-systemet. Om metalltråd inuti glasröret är skadad eller blåst, byt därefter säkringen mot en annan i samma strömstyrka.
3.
Kontrollera A /C slangar och komponenter för läckor eller öglor. Om du upptäcker en överdriven mängd av fet grön rester, kan du behöva ersätta dem slangar eller komponenter. Om en veckad, pressa slangen mellan tummen och pekfingret tills Kink har minskat. A /C slangar i 2004 års Chevrolet Tahoe är till vänster på motorblocket (sett mot motorn) och sticka ut från brandväggen.
4.
Ställ A /C kontroll till den högsta inställningen (med motorn igång) och kolla under huven för att se om den magnetiska kopplingen engagerar. Kopplingen är ansluten till kompressorn. Om kopplingen inte engagera sig kan det innebära att systemet är låg på köldmedium. Har en mekaniker refill detta för dig. Kontrollera kompressorn för läckor och se till att drivremmen är ordentligt ansluten till kompressorn. Om kompressorn är alltför högt kan det vara på väg att misslyckas. A /C kompressor och magnetiska kopplingen på 2004 års Chevrolet Tahoe är låga ner och till vänster av motorblocket.
5.
Anslut A /C mätare tryckprovet (med motorn avstängd) för att leta tillräckligt tryck. Fäst den blå slangen till låga sidan motoranslutning och den röda slangen till hög-sida service port. Normalt sett ska behandlingen vara mellan 50 PSI (pounds per kvadrattum) och 80 PSI. Ha en mekaniker ytterligare undersöka om trycket är lägre än detta eftersom det kan finnas en läcka i systemet. Den låga sidan porten på 2004 Chevrolet Tahoe är på eller mycket nära mottagaren /torktumlare kapseln på passagerarsidan brandvägg. Den låg-och hög-sidoanslutning finns olika storlekar och endast tar emot de röda eller blå slangar, respektive.
6.
Starta motorn och kontrollera att de två A /C slangar i brandväggen. Under normal drift, bör båda slangarna vara varm, men man bör vara något svalare vid beröring. Om det inte är, kan det finnas ett problem med ventilstyrning. Ha en mekaniker kolla in detta för dig. Brandväggen är den metall partitionen mellan motorrummet och kupén.


Relaterade artiklar


hur du tar bort den bakre trumman från en Nissan Altima
hur man installerar en tredje rad plats i en suv
hur man byter en strålkastare i en Pontiac G6
hur man återställer tjänsten motorn snart ljus på en Grand Am
hur man ersätta förlorade nycklar för ett begagnat fordon GM
hur kontrollerna av automatlåda vätskenivån i ett VW Beetle
vad är gjort med min Volkswagen Beetle vid 45.000 mil service?
hur man kan stoppa bromsarna på min Dodge Caravan från gnisslande
Volvo fjärrstyrning programinstruktioner
var man kan hitta ICW auto hjul