hur man byter bränsle filter på en 2003 kavaljer

hur man byter bränsle filter på en 2003 kavaljer

Bränslefiltret är den del av bränslesystemet som hjälper rengör bränsle av smuts och skräp. Med tiden kan filtret bli igensatta, vilket innebär att systemet bränsletillförsel att börja stängas. Symtom på ett igensatt filter inkluderar förlust motoreffekt och minskad gas körsträcka. Chevrolet och professionella mekaniker överens om att du bör byta bränslefilter på din Cavalier varje 25. 000 miles eller så

Du behöver:. .
Domkraft
Nya bränslefiltret.
Skiftnyckel.
Skruvmejsel.
Spillback.
Handskar.
Skyddsglasögon.


1.
Parkera 2003 Chevrolet Cavalier på en väl ventilerad plats på plan mark. Engagera parkeringsbromsen eller ansöka däcket stannar till hjulen på fordonet för att förhindra att bilen rullar. Skruva av tanklocket från tanken på passagerarsidan. Öppna huven och koppla bort negativa kabeln från batteriet.
2.
Höj baksidan av Cavalier med hjälp av en domkraft och gäller pallbockar för att hålla bilen förhöjda. Se till att bilen är fast säkert på toppen av domkraften. Genomsök under den bakre delen av fordonet från passagerarsidan. Leta upp bränslefiltret precis framför bränsletanken nära den bakre passageraren hjulet. Bränslefiltret en cylindriskformade behållare med svart slang ansluten i båda ändar. Det svarta slangen är bränsleledningen.
3.
Inspektera området där bränslefiltret uppfyller bränsleledningen. De två är anslutna via en bult. Applicera en skiftnyckel till det område där bränsleledningen möter bränslefiltret. Placera en spillback under filtret. Vrid nyckeln moturs för att koppla bort bränsleslangen från filtret. Se till att du är att vrida bulten och inte bränsleledningen. Du kanske kan dra bränsleledningen bort från filtret, men beroende på hur envisa bränslet är ansluten kan du behöva använda en skruvmejsel för att bända upp snabbkopplingar isär. Vissa bränsle kan läcka som du kopplar bort bränsleledningen. Detta är normalt.
4.
Skjut gamla bränslefilter ur fästet och kassera den. Skjut ett nytt filter i hållaren. Kontrollera att pilen på filtret pekar framåt mot fordonets motor. Rikta in bränsle linje med tilloppsslangen av filtret. Tryck bränsleledningen och filtret tillsammans tills du hör ett klickljud. Säkra bränsleledningen på plats med skruv och en skiftnyckel. Vrid nyckeln medurs för att spänna filtret.
5.
Jack ner din Cavalier och ta bort domkraften. Skruva gas cap tillbaka till bränsletanken. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Förvandla din bil och låt den gå på tomgång ett par minuter att sätta press på bränslesystemet.

Tips och varningar


 • Använd handskar och skyddsglasögon vid byte av bränslefilter på din Cavalier.
 • Håll öppen eld och tända bort vid byte av bränslefilter.


 • Relaterade artiklar


  Vad gör en ecm ledningar relä göra?
  hur man programmerar en transponder nyckel för 2008 chevy 3500hd
  namnen på instrumenten på instrumentbrädan i en bil
  hur du tar bort platser i en Cheva Silverado
  hur man tar hand om en Toyota sufflett cabriolet
  Parlamentet påminner om 2004 chevy banbrytare
  Varför skulle en fläkt inte köras på en 2001 Jeep Cherokee?
  hur du ändrar bromsljusen på en Audi TT
  hur du tar bort hjulbultarna
  Jag kan inte få ut nyckeln tändningen i en grand prix