hur du vill justera hjulen

hur du vill justera hjulen

Tre hjulvinklar måste mätas och justeras för att anpassa hjul. De tre vinklarna är: cambervinkeln, som är den vertikala vinkeln på hjulen när de ses från framsidan, caster vinkel, vilket är vinkeln på styrning pivot varje hjul när det betraktas från sidan, och tån vinkel, vilket är skillnaden i avstånd mellan fram-och baksidan av varje hjulpar. Mät och justera varje vinkel i den ordningen för bästa resultat

Du behöver:.
8 rutor plåt
. Oil.
Jack.
4 st plywood, 16 inches square, 3/4-inch tjock.
Nivå.
Måttband.
Shims.
Camber mätare.
Gradskiva.
Rak kant.
Tunn aluminiumplåt.
Plåtsax.
Wrench.
Chalk.


1.
Lägg till eller släppa ut luft ur däcken för optimalt tryck.
2.
Gör fyra enkla anpassningen plåtar . För att göra det, dela åtta rutor plåt i par, och därefter in olja mellan varje par.
3.
Skapa hjul står. Hissa upp bilen och placera en 16-tums-torget, 3/4-inch-thick bit plywood under varje hjul. Placera en anpassning plattan mellan varje hjul och plywood torget. Använd en nivå, måttband och shims att justera alla fyra hjul står lika, nivå höjd.
4.
Sänk bilen på hjulet står.
5.
Räta ratten.
6.
Mät cambervinkeln med en camber mätare. För att göra detta, vrid hjulen så att de pekar rakt fram. Tryck sedan på mätaren mot sidan av ena hjulet och vrid mäta ratten tills nivån på det är centrerat. Varje rad på ratten representerar en viss grad av camber. Medsols varv representerar positiv camber och motsols varv representera negativ camber. Markera cambervinkeln varje hjul på ett pappersark. Slutföra denna process för varje hjul.
7.
Skapa en enkel mätare för att mäta 20-graders hjulet snurrar. Börja med att rita en likbent triangel med en topp 20 graders vinkel på en tunn aluminiumplåt. Använd en gradskiva för att skapa 20-graders vinkel topp och en rak som en linje guide. Klipp ut triangeln med plåtsax.
8.
Mät cambervinkeln varje hjul när den slås in och ut 20 grader. Med hjulen pekar rakt fram, markera en linje på golvet bredvid varje hjul med rak kant. Att hålla rak uppradade på sidan av däcket, håller en vinklad kant enkla mätare du skapade för att den raka staven, och vrid däcket tills basen av enkla Linjer med spårvidden med det ursprungliga varumärket på golvet. Mät camber vinkel på däcket i denna position med camber mätare, och markera den. Vänd den trekantiga spårvidden så den raka baslinjerna upp med rak kant och vrid däcket åt andra hållet tills en vinklad sida av triangeln ställer upp sig med golvlinjen. Mät och märk cambervinkeln i detta läge. Slutföra denna process för varje däcket.
9.
Figur caster vinkel för varje hjul. Börja med att beräkna skillnaden i cambervinkeln varje hjul när den slås in och ut. Multiplicera denna skillnad med 1,5 att få caster vinkeln för varje hjul.
Tio.
Jämför camber och caster vinklar ideal camber och caster vinklar. Kontrollera bilens instruktionsbok för den perfekta vinklar.
11.
Justera hjulen om det behövs. Leta reda på camber /caster justering plattorna i instruktionsboken. Om det har ingen justering plattor, justera camber vinkel med staget bultar. För att göra detta, lossa fjäderbenet skruvar av varje hjul, manuellt rikta in däcket till rätt camber vinkel, hålla den på plats och dra åt bultarna fjäderben. Kontrollera nya camber och nya vinklar hjul att se om ytterligare justeringar behövs.
12.
Mät tå vinklar. Kör bilen till en jämn yta och parkera den med hjulen pekar rakt fram. Rita en horisontell linje på framsidan av båda framhjulen på samma höjd med krita. Kontrollera avståndet mellan de två varumärkena med hjälp av måttband. Rulla tillbaka bilen tills krita varumärkena på baksidan av däcken på samma höjd som de drogs. Mät avståndet mellan de två däcken på baksidan. Beräkna skillnaden mellan de två för att hitta den tå vinkel. Upprepa processen med baksidan däcken.
13.
Ändra tå vinklar om det behövs. Om tån vinklarna du hittade inte matchar perfekt tå vinklar i bilens instruktionsbok, kan du ändra dem genom att justera dragstängerna.

Tips och varningar


 • Fastställande av cambervinkeln fixar ofta caster och toe vinklar också. Kontrollera alltid och justera camber vinklarna först för att undvika onödiga justeringar.
 • aldrig gå under en bil som är på uttagen.


 • Relaterade artiklar


  hur reparera tråkig bleknande färg på glasfiber
  typer av bilar dörrlås
  hur man vax en kolsvart bmw
  hur man byter drivrem på en 1993 blazer s10
  hur man byter skall batteriet på en 2005 vägvisare
  hur man sätter på däcket länk stil snökedjor
  hur man ändrar & spola transmissionsolja
  vad är en CV-leden?
  hur då motorn på en liten block chevy
  hur man byter en bakre torkararmen på en 2000 Land Rover